Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to nosna zeď?

Od: jirrka22® odpovědí: 9 změna:

Dobry den, myslite ze zed na obrazku je nosna nebo ji muzu bez stavebniho povoleni vybourat?Dekuji za odpovedi

Je to nosna zeď?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud jde o tu krátkou příčku vedle skříně,lze ji bez problémů vybourat.Jen pokud jde o panel,budou s tím problémy,bourat ji vrtacím kladivem, bude s tím dost randálu a bylo by dobře upozornit sousedy.

JABRAKA

furtnic*
hodnocení

2x

Určitě můžete.Je moc krátká na to,aby byla nosná.Jen jde o to,z čeho je postavená.Cihly,siporex jdou dobře,ale jak píše jabraka panel by byl horší.

hodnocení

2x

Když jsem bydlel v paneláku, tak jsem tu hrůzu taky dával pryč. Je to strastiplná práce, protože je to panel, dobrý beton a plný armatur(roxor) Máknete si ale jde to. Sousedé budou mít radost. Netušil jsem tehdy, co je z toho bordelu a kolik toho vynosíte. Pořiďte si na to dobré bourací kladivo a flexku na roxor. Jinak se nadřete jak kůň.

toni*
hodnocení

2x

Bourací kladivo a flexku vám půjčí v Baumaxu, Obi, Hornbachu. Je to vyzděná spíž? Já jsem z toho odstranil dvířka a dovnitř jsem zabudoval lednici, pod ni nádoby na tříděný odpad a nad ní mikrovlnku. Pokud budete bourat, budete mít prach až v ložnici.

hodnocení

To nezni spatne, muzete mi poslat fotku pro lepsi predstavu.Diky

hodnocení

2x

o nosnou se nejedná,ale! dole může být zásuvka na 220V,tu je potřeba nějak vypnout při bouracích pracech,jinak si přiděláte práci.Pozor tedy. Jinak je to příčka spíže a je na nic.Taky sem ji chtel dát pryč. Ale nakonec tam zůstala,aby nebyl bordel v bytu a pod. JAkmile jí ale odděláte, kuchyň se Vám krásně opticky zvětší. Ale opatrně. Může to mít až několik set kilo. Mira Mira

hodnocení

Dekuji za odpovedi,zitra zjistim z ceho to je.Pokud by to byl beton tak to bude trochu problem protoze pneumaticke kladivo ani nejakou poradnou barboru nemam.No uvidime.Dik

zabatko
hodnocení

0x

My jsme to původně chtěli taky bourat, ale nakonec jsme si nechali udělat návrh kuchyně a do daného místa jsme umístili vestavnou lednici a vedle toho ještě skříň, která byla až do stropu a panel se tím zakryl. vypadalo to dobře. Jinak jsme ale vyřezávali v paneláku zárubně a byl to zážitek. Zase z toho ale není tolik bordelu, jako když se vyřezávají zárubně v cihlách. Hrůza. :) Jinak ale o nosnou zeď nejde, nicméně pokud se jedná o družstevní byt, je třeba mít povolení družsta. Pokud je to byt v OV, tak je minimálně třeba upozornit sousedy. My jsme dělali jádro, bylo to v 6. patře a to jsme už museli mít návrh od statika a byla k tomu ohlašovací povinnost na stavebním úřadě.

hodnocení

Myslite ze byste mi mohli poslat obrazek jak to vypadalo?Dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]