Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrubá stavba nebo na klíč?

Od: alenanova79* odpovědí: 9 změna:

Ahojte, řešíme situaci zda si nechat postavit dům na klíč nebo jako hrubou stavbu a dodělávky od drobnějších živnostníků?
Podle seznamů stavebních firem je toho na dodělání u hrubé stavby ještě hodně tak z toho máme s manželem strach. Máte podobnou zkušenost?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nico12
hodnocení

2x

Hrubou stavbu bych volil v pripade, ze byste dodelavali svepomoci. Pokud byste si ale stejne vsechno nechavali udelat, je lepsi rovnou na klic, alespon potom budete reklamace resit jen s jednou firmou :)

uska*
hodnocení

2x

Já udělala něco mezi. Nechala jsem stavbu rozdělit a nacenit na tři etapy. 1. základy, 2, hrubá stavba, 3. zbytek , mimo elektro a vodu , to jsem zadala prověřeným živnostníkům. Podepsala jsem smluvu s firmou pouze na základy s tím, že pokud budou obě strany spokojené, můžeme pokračovat. Spokojenost byla oboustranná, podepsala jsem smlouvu na hrubou stavbu (odsouhlasené vícenáklady byly do 500,- Kč ), opět spokojenost a domek dostavila firma celkově. Fakt se snažili neboť nevěděli, zda budou pokračovat. I po dvou letech bydlení nemám co reklamovat.

hodnocení

1x

;Stavba na klíč

Hrubá stavba je ze stavby domu v podstatě to nejjednoduší. Ty tak zvané "dodělávky" stojí mnohem víc času i peněz. Zvlášť, když zadáte každou takovou dodělávku někomu jinému.

hodnocení

0x
No když se ptáte takto, tak pro Vás jednoznačně stavba na klíč.

lidus*
hodnocení

0x

Právě manžel plní druhý 10tun kontejner a naříká, to by bylo na sklepy a možná i na patro baráku. Rozdala bych to zdarma a nikdo v okolí to nechtěl. Každý si nechá postavit na klíč a když už dělá něco sám, je to max. základová deska na tu montovanou stavbu. nedivím se, také bych si nechala postavit. Zadala bych jedné firmě komplet vše.

paw*
Lidus a cim ho plni a odkud jste? Pokud by to byla plna cihla a jste zbrozumne vzdalenosti, pomohl bych. Potrebuju prave na ty sklepy :)
lidus*

Pozdě! První kontyš byly právě ty plné cihly, celé a půlky, dokonce i pár bílých, druhý vyvezl asi před hodinou a to byly povětšinou hurdysky a nějaké duté cihly.Okr. Vyškov. Že já se tu nezmínila dřív, tolik práce s tim bylo a ještě i tolik peněz to stálo.

paw*
Ja potrebuju okr Prerov. Ale i tak diky. Hurdy by se tez hodily. :)

dam®
hodnocení

0x

Těžko odpovědět, jak jste na tom s vlastními zdroji známosti "řemeslníků...,, Celkové řešení je spíš o majetnosti a o solidním "hlídači" /stavební dozor/, investic, jenž má všeobecně dobrý přehled a sám se nechce obohacovat, nebo spíš bude motivován procenty z uspořených a uhlídaných možných promrhaných investic do nefunkčních služeb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]