Nejste přihlášen/a.
Dorý den,potřeboval bych poradit při výběru kompresoru.
Použití-dofoukání kol, ofuk přístrojů atd.
Žádné stříkání barvy.
cena do 3000 kč nejlépe
děkuji
Já mám cca 20 roků malý jednopístový kompresor, nádoba 25 litů. Již zpočátku se mi zdál nedostatečný filtr nasávaného vzduchu (velikost konzervy o průměru asi 6 cm). Použil jsem upravený filtr z Favorita a jednou za tři roky ho vyměním. Kompresor pracuje naprosto spolehlivě. Známému, který ponechal původní filtr se kompresor do roka zadřel. Používám ho i na nářadí (na které stačí průtok) jako je pneumatická ráčna, rázový utahovák. Tenkrát stál deset tisíc, dnes je to tak za tu trojku.
Postavte si kompresor z ledniček a budete spokojen... Celková cena nepřesáhne 1000,-, není vůbec slyšet a jen samé výhody.
používám ho už několik let a nedám na něj dopustit.
Chválím domácího kutila za takový kompresor.
Pouze pochybuju o ceně.
Jenom když si vezmu, že potřebuju pojišťovák, tlakový spínač, regulátor tlaku a filtr, spojovací hadice a šroubení, manometr, rychlospojku tak bych musel většinu součástek kupovat na šrotišti. Krom toho ten kompresor z ledničky může mít výkon asi 150W, tak i když jsou spojené dva, tak je to asi pětina výkonu běžného malého hobby kompresoru a tedy 5krát delší doba tlakování.
A ty zásobníky na vzduch z hasičáků - doufám že ti brzo neprorezaví.
Při této konstrukci ti přeji hodně štěstí a pevné zdraví
tak cena je nižší než 1000,-
Celkem tedy vystrojení za 900,- a ještě zbyde na benzín když bude shánět hasičák, železo a kompresory...
.
Příkon obou kompresorů je opravdu asi 300W, nicméně nádoby foukám na 10atm a odebírám z regulátoru kolik zrovna potřebuji. Takže zásoba vzduchu je dostatečná i pro práci rázového utahováku.
Navíc teď ho vozím sebou na stavbu a dostává od hřebikovačky pořádně zabrat (jede celý den bez problémů) a to ticho je k nezaplacení.
.
Jinak ohledně rezivění hasičáků... nemyslíte si snad že originál hoby kompresory mají tlakovou nádrž z buhví jak silného plechu, nebo dnešní expanzní nádoby...
Když prorezne, tak stejně půjde o bodovou korozi takže prostě začne nádoba utíkat a žádná exploze se konat nebude.
Kdyby to bylo pouze na dofoukávání kol, tak by se dal ten kompresor z ledničky (s odlučovačem oleje) použít přímo bez dalších úprav.
Protože chceš i ofukovat silnějším proudem vzduchu, tak potřebuješ kompresor se zásobníkem stlačeného vzduchu.
Zajdi do nejbližšího marketu a prohlídni si co nabízejí a za jakou cenu. Pak můžeš zajít do prodejny s nářadím pro kutily a zase prohlídnout nabídku a ceny. Vybrat si musíš sám.
scheppach ma vyborne kompresory za ok cenu hobbycentrum.cz/... a jsou na ne dobre recenze, konkretne hc 24 a hc 54
doplněno 18.09.15 21:16:hc 24 je dokonce v topu kompresory.heureka.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.