Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
položil jsem si kolem domku kamennou dlažbu (balkánská rula) a aby bylo dílo dokonnáno po třebuji 2 rady :
1) jakým prostředkem dle vašich zkušeností odstranit z dlažby cementový povlak
2) co použít jako spárovací hmotu. Setkávám se stále s jinými názory (cement , cement+písek 1:1, speciální spárovací hmota s možností barvy , flexi lepidlo) . Dlažba má spád takže by bylo dobré aby voda se nevsákla do spáry ale odtekla po dlažbě.
Děkuji za rady
cementový povlak? a jak se tam dostal? jakékoliv obložení nebo pokládku je třeba dělat tak, aby se dlažba nezaneřádila cementem nebo lepidlem, kdyžtak se musí odstranit ještě za vlhka, pokud zatvrdne, pak nevím, zda je nějaká chemie, aby povlak odstranila a přitom nezatekla do podkladu a nenarušila ho (lepící vrstvu), neznám míru znečištění, tak je těžké radit
na spárování můžete použít to co jste jmenoval, ale nejlepší je patrně nějaká speciální spárovačka pro tento druh dlažby (patrně na větší spáry), ovšem, pokud jste pokládal do cementu (betonu), tak bych raději volil stejný materiál i na spáry a bez písku
samozřejmě jsem se snažl dlažbu vyčisti ihned po položení nicméně někde je znát cementový povlak ( nikoli kusy betonu).
Jsou různé roztoky na vyčištění v různé cenové škále tak jsem chtěl dát na radu někoho kdo již nějaky použil a byl spokojený.
Jinak kameny jsem pokládal do betonu (písek:cement 2:1).V zásadě bych to tedy viděl buď na to flexi lepidlo nebo opět cement : písek. Zase mi jde o radu někoho kdo to již dělal a nejlépe před nějakou delší dobou
vyzkoušejte tedy některý z odstraňovačů cementových povlaků (od HG, SCALP,...), ale nevím, jak to zafunguje na té vaší dlažbě
nebo mrkněte sem interierstone.cz/...
pokud to není nějaké dramatické, tak to časem omokne a nebo tomu pomožte octem
víc neporadím a zkušenost nemám, i tak přeji, ať se vše zadaří a můžete sem pak dát zkušenost Vy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.