Ahoj,asi pred rokem se mi objevili ve spiži malí černí broučci o velikosti tak do dvou milimetrů( asi podle staří, mláďata jsou hodně světlí a sotva vidět). Dostanou se všude - do mouky, do záhybů pytlíků ... a tím pádem si je postupně nanáším i do kuchyně.Je to nepřijemný a tak prosím o radu jak se jich zbavit. Už jsme celý špajz vyklidili, vybílili, koupili jsme ty domečky na lezoucí hmyz - nic platno. S použitím biolitu mám obavy kvůli jídlu.Díky M
ahoj, u mě se také párkrát objeví a zase zmizí, nějak bych to neřešil, dříve se používalo otevřeného pytlíku s tabákem. Domnívám se, že to chce tu vaší spižírnu více větrat...
Zdravim, u nas v byte se objevili nedavno, mame doma papouska, takze bych tipoval ze se k nam dostali s nejakym zrnim S likvidaci to vidim dost marne, jedine kdyby existovali nejake funkcni lapace. Kdyby nekdo vedel jak se jich zbavit, byl bych vdecen za radu. Diky. Lukas
My jsme si domů zmíněné broučky přinesli v kukuřičných lupíncích z Lídlu...Nejlepší je hned jakmile se oběví napadenou potravinu vyhodit,mouku a podobné věci se doporučuje přesít a propéct v troubě a jedinné co se jim nelíbí když budete mít po spíži rozsypané aromatické koření jako je koriandr,hřebíček zázvor a podobně...doporučuje se také sušený česnek ale tak by vám pak voněla celá domácnost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.