Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba zahradního domku

Od: pavel123 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

plánuji postavit zahradní domek o velikosti 3x4m, se vstupem na straně 4m a jedním oknem na straně 3m. Domek by měl mít sedlovou střechu. Neměl by někdo nákresy, jak ho postavit ? Hlavně bych potřeboval detaily sedlové střechy. Už jsem stavěl dřevník, ale tam je jen pultová střecha... Případně prosím i o radu jak základy, jestli stačí betonové patky a kovové trny na svislé trámky 8x8 /10x10? Podlahu můžu udělat asi zámkovku. Děkuji za radu

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Takový domek nevyžaduje stavební povolení.Jen vynětí pozemku a převod na stavební.Domek bez sklepu bude stát na základové desce,armované karisítí.Na tuto desku se vyrobí rám,po obvodu desky z hranolů 10 x 10 cm.V rozích se postaví stojky,tesařsky zapravené do základního rámu.Nahoře se vytvoří střešní rám,ten bude zavětrovaný v rozích.Stojky se .postaví ještě v místech okna a dveří-Já u své chatky použil na střechu sbíjené vazníky,s přesahem vepředu i vzadu.Jsou jednoduché,stačí na to silnější prkna.Střechu mám s malým spádem,podstřeší se stejně neužívá.Střechu teď tvoří slabší prkýnka s PVC krytinou.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]