Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s kuchyněmi například od Siko, IKEA, Sconto apod? Nebo je lepší nechat si udělat z truhlářství? Popřípadě koho konrétně byste na kuchyně doporučili?
Před cca 10 roky jsem renovoval kuchyň, vybíral všude možně a nakonec to vyhrála IKEA. Nebyla drahá (i když to nebylo nejdůležitější kritérium) a vypadá pořád velmi dobře - na pracovní desce bych našel nějaký ten rýpanec, ale dvířka, police, dřez, lišty... prakticky skoro jako nové. A nedávno jsem u jedněch dvířek uloupl kousek hrany a IKEA mi to i po těch 10 letech vzala jako záruční reklamaci a vyměnila. Za mě dost dobrý.
Za mě z vyjmenovaných Ikea. Poměr cena výkon je super. Pokud bych si mohla sestavit kuchyň z již předem daných velikostí skříněk, tak jdu do Ikey. Má ji spoustu známých a jsou spokojení. Já jsem bohužel potřebovala atypické rozměry a nechala si linku vyrobit od místního truhláře. Také spokojenost.
Záleží na tom, kolik na kuchyň máte peněz. Od truhláře cca 70 000,- i víc, Ikea i s vestavěnými spotřebiči cca 50 000,- i méně. Pozor při nákupu Ikea, rozdělat pouze jeden balík a složit skříňku, rozdělat všechny balíky je pazzl a na dlouho. Sconto a Mebelix jsou kuchyně sice většinou levné ale nic moc.
doplněno 15.09.15 15:30:U Ikei je možné si montáž zaplatit, není to horentní suma a nemusíte se s tím trápit i když jejich návody jsou přehledné a jjistě to zvládnete.
Děkuji, právě že už jsme si nechali dělat odhady a je to i více jak 70 000,-- My máme strop 80 000,--. IKEA rovnou také namontuje?
Zdravím, zkušenost nemám, ale když se řekne kuchyně, tak mě naskočí Oresi. Šikovní lidé si ale kuchyň dokážou udělat i podomácku a nemůžou si to vynáchválit. Nakoupí desky, kování a spojovací materiál a už to jede. Chce to ale pořádně vybavenou dílnu, mít představu a být zručný, pak vykouzlíte kuchyň třeba za 1/3 ceny (za 1/2 ceny určitě).
Pokud vyberete kuchyň z IKEA, tak jedině METOD, má kvalitní výsuvy, závěsy - i to je důležité pro bezproblémový provoz...u nás funguje bez sebemenších problémů třetím rokem...navrhli jsme si ji sami, skládali sami, u druhé, třetí skříňky už není žáden problém s postupem, s montáží...používá masívní závěsné lišty, výborně se montujjí horní i dolní skříňky...máme hodně plnovýsuvů, je to přehledné a velmi dobře se manipuluje s nádobím, potravinami ve spíži.
někteří mne napadnou, že výrobky IKEA jsou na nic...nemohu souhlasit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.