Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povoleni k stavbě od sousedu

Od: olgapragulka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám takový problém. Koupila jsem suterén v historickém domě, a chci udelat vstup z ulice. Architekt dostal 99,9% povoleni k stavbě. Jenom co mu chybí je to souhlas sousedů. Problém je v jedněm konkrétním muže, on ma cca 3 byty v tom domě, a nechci ten můj vstup. Špatně je to, ze on skoro předseda SVJ. První zástupce, a předseda tam není k pohovoru. Nevim vůbec co dělat. Zeptala jsem lidi, který mají tam jednotky, nic proti nemají, jenom nechtějí jít proti tomu pánové. Řekli mi ze on nějaký mafian z Ruska. Advokát mi řekl, ze musím sehnat vlastníku na mimořádný hlasování, ale to taky musí dělat ten člověk, aby to bylo oficiálně(( proste nevim co dělat. Chci bez toho dozvolu začít stavbu, ale nevim čím to me ohrožuje.

Prosím, pomozte mi

S pozdravem, Olga

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

2x
Souhlasne stanovisko neni nutne. Pokud nema soused rozumne argumenty podlozene zakonem, muze SU vydat i pres ne souhlasne stanovisko.

hodnocení

0x

Řiďte se radou advokáta. Jiná varianta není.

doplněno 15.09.15 16:34:

Pokud termín " v historickém domě" znamená nějakou chráněnou budovu, budete mít problém. Pokud bude mít soused chuť se hádat, díky jeho odvoláním a stížnostem se může povolení stavby prodloužit třeba o 2 roky... Já radím dohodu - třeba s flaškou rumu večer...

uska*
hodnocení

0x

Jak píše paw. Zažádejte o st. povolení bez souhlasů sousedů s poznámkou - všichni souhlasí až na pana xxxx. Sice st. úřad bude mít více práce, ale stavbu může povolit i bez souhlasu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]