Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat se sousedem proběhla hádka skrz našeho psa vadilo mu že štěkal. Pohádaly jsme se v celku dost v hádce došlo i na sprostá slova napdl mě tak jsem mu to oplatila stejnou mincí nenechám si přece nadávat. Ted řval z okna že až mě potká jeho přítelkyně možno podotknout že cikánka tak se budu divit. Můžu to bez svědků a nahrávky nahlásit že mi soused vyhrožuje? Děkuji za odpověd
Hádat se skrz psa je podle mne týrání zvířete.
To mu jeden řval do jednoho ucha a druhý do druhého?
Já bych kvůli týrání psa nahlásila obě strany.
Hádá-li se někdo skrz psa, nemůže se divit, že se pes brání štěkotem
(měl by být rád, že se pes nebránil razantněji)...
_____
Ani já v popsaném "příběhu"
nevidím žádné vyhrožování (čemu se budete divit?).
nahlaste, jedná se o přestupek proti občanskému soužití, skončí to na úřadě. dostanete vy i soused pokutu a zaplatíte správní řízení
Nahlášením si člověk asi nepomůže, resp. policii to s největší pravděpodobností zajímat nebude a na úřadě jim to asi bude také jedno, ale za zkoušku nic nedáte. Já bych si místo toho raději pořídila pepřový sprej a nosila u sebe pořád telefon. Každopádně bych to řekla více lidem, kdyby se něco stalo, budete mít "svědky" kteří potvrdí, že vám vyhrožoval ( resp. řeknou, že jste se o tom zmiňovala). Když k něčemu dojde na ulici bez svědků bude to vaše slovo proti jeho.
Jinak, také by šlo na policii zajít a prostě se zeptat, říct jim co a jak a zeptat se co/zda se s tím dá něco dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.