Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhrožování od souseda

Od: darinka20 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chci se zeptat se sousedem proběhla hádka skrz našeho psa vadilo mu že štěkal. Pohádaly jsme se v celku dost v hádce došlo i na sprostá slova napdl mě tak jsem mu to oplatila stejnou mincí nenechám si přece nadávat. Ted řval z okna že až mě potká jeho přítelkyně možno podotknout že cikánka tak se budu divit. Můžu to bez svědků a nahrávky nahlásit že mi soused vyhrožuje? Děkuji za odpověd

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Hádat se skrz psa je podle mne týrání zvířete.

To mu jeden řval do jednoho ucha a druhý do druhého?

Já bych kvůli týrání psa nahlásila obě strany.

Hádá-li se někdo skrz psa, nemůže se divit, že se pes brání štěkotem

(měl by být rád, že se pes nebránil razantněji)...

_____

Ani já v popsaném "příběhu"

nevidím žádné vyhrožování (čemu se budete divit?).

petrka*
hodnocení

3x

Ten pes štěká, protože mu vadí ta kubánská přítelkyně. V ulici u nás je několik psů a když jdou ti zahraniční studenti do práce... tak řvou psi jak blázni. Možná je povzbuzují k vyšším výkonům. Nevím. Musím to od našeho ovčáka zjistit..

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nahlásit to samozřejmě můžeš, v tom ti nikdo nemůže zabránit. Ale co chceš vlastně nahlásit? To, že se budeš divit, ti přece žádnou újmu nepřinese.

culdabulda1*
hodnocení

0x

nahlásit to můžete, ale policie by zasáhla až v případě, že byste se měla "čemu" divit !

buss
hodnocení

0x

Jistě, lze nahlásit cokoliv, ale co je pod tím, že se budete divit? To je vyhrožování? Dá čokoládu?

hodnocení

0x

nahrajte, nahlašte, ale nepomůžete si, on si nahraje a nahlásí štěkání Vašeho psa s tím, že ho obtěžuje nadměrný hluk

danis
hodnocení

0x

nahlaste, jedná se o přestupek proti občanskému soužití, skončí to na úřadě. dostanete vy i soused pokutu a zaplatíte správní řízení

plavest*

Drobná hádka není kam nahlásit. Policie řeší jen trestné činy,přestupková komise, jen přestupky. Pokud neteče krev a není finanční škoda do 5ti tisíc, tak není přestupek.

janka99*
hodnocení

0x

Nahlášením si člověk asi nepomůže, resp. policii to s největší pravděpodobností zajímat nebude a na úřadě jim to asi bude také jedno, ale za zkoušku nic nedáte. Já bych si místo toho raději pořídila pepřový sprej a nosila u sebe pořád telefon. Každopádně bych to řekla více lidem, kdyby se něco stalo, budete mít "svědky" kteří potvrdí, že vám vyhrožoval ( resp. řeknou, že jste se o tom zmiňovala). Když k něčemu dojde na ulici bez svědků bude to vaše slovo proti jeho.

Jinak, také by šlo na policii zajít a prostě se zeptat, říct jim co a jak a zeptat se co/zda se s tím dá něco dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]