Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upevnění desek u psacího stolu

Od: jarda123* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
dneska jsem skládal psací stůl a už bylo vše skoro hotový, jen stačilo nasadit vrchní díl desky na psaní když mi do pokoje vletěla dcera a boční desku (nohu) shodila a ta se vytrhla s dřevotřísky i se dvěma šroubama a teď už nedrží. Šrouby už neutáhnu, tak se chci zeptat co by se s tím dalo dělat?
Díky za rady a tipy

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

1x

Pokud jsou připojovací otvory zničeny (což se u dřevotřísky dá předpokládat), pak bych použil náhradní řešení pomocí předvrtaných plechových úhelníků do L (jsou snad v každém železářství). Není to sice moc estetické, ale pokud bude vše ukryté pod psací deskou, pak to nevadí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud to vypadá tak, jak si to představuji, tak bych do otvorů pro vruty zalepil dřevěné kolíčky, nechal zaschnout, předvrtal menším vrtákem a vruty tam opět šrouboval. Případně použít silnější vruty do stávajících otvorů.

Zdravím!

U nás se to řeší podobně. Lepidlem Herkules se vlepi špejle do původní díry. 2-3 kousky dle velikosti díry. Po zaschnutí prisroubovat, vrut tam bude držet parádně.

vilik*
hodnocení

0x

Truhlářský způsob je spojit neviditelně pomocí dřevěných kolíčků-týblů, jenže je na to potřeba buď zručnost, nebo tyblovačka. Další způsob je přiložit a přišroubovat z jedné nebo obou stran laťku, případně železný profil do L, a přes tuto pomůcku dát vruty nebo šrouby. Nebo již zmíněný způsob v první odpovědi. Osobně volím doma způsob s přiloženou laťkou, šroubuji vrut klidně i skrz desku z pohledové strany, pokud nelze jinak. Zpevní se konstrukce a když mi vadí viditelná ploška hlavy zapuštěného vrutu, zatmelím ji.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Taky se přokláním k lepení těch špejlí disperzí. Dávám tak tři a šroubek jde jejich středem. Kovové vingly používám pro doplnění spojovaných dílů. Výrobci to dost podceňují a pak se nábytky rozpadají. Kolikrát to do nich dodávám i hned po koupi. Dokud to drží originálně pohromadě. Mohla by být námitka na reklamace. Nereklamuji. Když to cokoliv nějak vyztužím, není třeba něco reklamovat. Tak mi to prostě funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]