Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení PVC dlaždic

Od: dlazdicepvc odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím neporadíte někdo které lepidlo je vhodné k nalepení PVC dlaždic? Dlaždice jsou sice samolepící a dle výrobce mají držet na jakémkoliv hladkém povrchu (dokonce i na betonu), ale nedrží. Po nalepení na čisté, odmaštěné lino se v krátkém čase začaly rozjíždět. Chceme je sundat a přilepit znovu, ale nevíme jaký přípravek použít. Moc děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

mohli byste zkusit chemopren, ale obávám se, že ten problém s rozjížděním dlaždic tkví v tepelné dilataci, která na materiály působí, takže jak podklad, tak dlaždice se teplem roztahují a pak zase chladem smršťují a proto "cestují" a žádné lepidlo si s tím nejspíš není schopno poradit

dlazdicepvc
hodnocení

Moc jste mne nepotěšil, přesto děkuji za odpověď a zkusíme ten chemoprén.

jabraka*
hodnocení

2x

Pokud jsou čtverce na podobném povrchu,jako lino,drží na podlaze dobře,jen musí být do strany zakotveny(lištou)Pokoušel jsem nalepit tyto "dlaždice" i na umakart,ale svisle to nejde.Zvýšit přilnavost jde kontaktním lepidlem Thomsit K 175.Lepí se na tenkou vrstvu polozaschlého lepidla.

JABRAKA

dlazdicepvc
hodnocení

Děkuji moc všem za poskytnuté rady. Kdybychom jen tušili, jak se nám to lepení PVC dlaždic zkomplikuje a hlavně prodraží, raději jsme rovnou položili dlažbu nebo nějaké marmoleum.

hodnocení

2x

Jedině chemopren,Jinak-kdysi jsem je měl a držely jako přibité,ale ssundal jsem staré lino a lepil přímo na beton.

Na Mamuta zapomeňte nevytlačíte jej v tenké vrstvě!

host*
hodnocení

1x

Záleží na podkladu a také na tom, jaké máte "lino", jestli skutečně původní originální linoleum, nebo PVC podlahovou krytinu. Pokud je betonový podklad dobrý a rovný, je lepší PVC samolepicí dlaždice nalepit přímo na beton. Lepit skutečně na sraz, bez jakékoliv mezírky, položit nejdříve jedním rohem, položit jeden kraj a pak postupně položit celou plochu a přitisknout hlazením rukou, nebo rukou v rukavici, nebo třeba bosky v měkkých tlustých ponožkách.

hodnocení

0x

Můžete zkusit lepidlem Mamut. Musíte to nanášet tou pistolí. V obchodě Vám řeknou. Je to lepidlo, které se mi opravdu osvědčilo na všechno. Ale k těm samolepícím PVC dlaždicím Vám řeknu svou zkušenost. Já jsem je koupila před 14 lety od paní, která má obchod tapetami a vším takovým. Je to odbornice ve svém oboru a je poctivá. Tenkrát je vozila z Německa a byly opravdu velice kvalitní. Já jsem je kupovala pro maminku do panelákové kuchyně na lino. Co zbylo, tak jsem nalepila i na stoličku ze dřeva a takový starý stůl. S dlaždicemi se krásně pracovalo a držely fest několik let. Nic se nerozjíždělo ani náhodou. Ostatně tu stoličku mám doteď a pořád to na ní drží, i když ta stolička už je pěkně zničená ze zahrady. Byt už ne, prodaly jsme ho. Nedávno jsem tady něco chtěla polepit a vzpoměla si na ty dlaždice, tak jsem šla do toho obchodu, kde jsem je tenkrát koupila. Paní mi řekla, že už je dávno neprodává, protože ten její původní dodavatel v Německu firmu zrušil. Hledala jinde a koupila u jiného. Povídala, že to byla katastrofa, že měla neustále reklamace. Dlaždice se už vyráběli v Číně a vůbec nedržely a odíral se i povrch. Řekla, že opravdu hledala jinde, ale všude to byl tenhle šmejd, tak je ze svého sortimentu úplně vyřadila. Řekla mi, že je ale seženu ve velkých obchodech, ale že mne upozorňuje na to, abych se připravila na zklamání. Takže asi takto co se týče těch dlaždic. Já je teda nekoupila, protože tu paní znám a vím, že by nekecala. Kupuji u ní už dlouhá léta a nikdy mi špatně neporadila. Navíc nevím, jestli Vám to lepidlo co je na těch dlaždicích, bude s jiným druhem lepidla fungovat a smýt to nepůjde. Já být na Vašem místě, tak se to pokusím reklamovat. Ale zkuste alespoň udělat pokus s tím Mamutem. Ale na každém lepidle je napsáno, že lepený povrch musí být čistý a odmaštěný. Tak uvidíte.

doplněno 14.09.15 15:45:

Ještě se podívejte teda na ten chemoprém, ale já četla, že není vhodný pro lepení PVC PE a PP. Tak abyste nekoupili něco, co Vám stejně nepomůže. Ten Mamut je vhodný pro lepení podlahových lišt, obkladů, schodnic, nebo parapetů. Dělají se s ním vodotěsné spoje v interiéru i exteriéru. Je možná i snadná fixace na stropy. To jsem mimochodem osbně vyzkoušela. Lepila jsem na palubky na stropě plastové garnýže na záclony. Drží to fest a práce byla opravdu snadná i pro mne samotnou. Já garnýže do palubek nemohla přišroubovat. A to mám dvojité garnýže, tedy záclony a závěsy, tudíž dost těžké.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pistole na lepidlo mamut

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]