Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrut v hmoždince se protáčí

Od: monikapav odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,potřebuji radu...vrut se v hmoždince protáčí,zkoušela jsem dát i jinýmale stále.Tak jsem chtěla dostat starou hmoždinku ven ze zdi a dát novou,ale nejde mi ven.Prosím o radu.děkuji monika

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vtlučte do hmoždiky několik (podle velikosti otvoru) kousků špejle tak, aby otvor byl vyplněn dřevem. Předpíchněte nějakým špičatým předmětem otvor (špička, hřebík...) a vrut do něho zašroubujte. Hotovo.

monikapav
14.09.15 11:56
hodnocení

děkuji

monikapav
hodnocení

Už jsem to udělala a držíííí :) .ještě jednou děkuji.

jabraka*

Vše lze doplnit použitím vhodného tmelu.(Akryl)Zásada:Vyvrtaný otvor musí být vrtán vrtákem k použité hmoždince.Měl by mít délku o 2-3 mm větší než hmoždinka.Vrut musí souhlasit se hmoždinkou a nesmí být delší,než vyvrtaný otvor ve zdi.Proto se nemůže stát,aby vrut se pootáčel v hmoždince,musí mít toleranci s přesahem několik desetin mm .

JABRAKA

stanislav*
hodnocení

0x

Důležité je zjistit, zda se otáčí vrut v hmoždince, nebo hmoždinka ve zdi.

vrut v hmoždince: Špatná kombinace. Dát vrut o větším průměru.

hmoždinka ve zdi: Je více možností: Příliš velká díra. Příliš měkký materiál. Hmoždinka určená do jiného materiálu. Řesení těch prvních dvou věci: Dát větší hmoždinku. Zatmelit nebo zasádrovat (firma Fischer vyrábí přímo tmel na viklavé hmoždinky, dále je vhodná tzv. chemická kotva (chemická malta), ale ta na jednu díru vychází draze, protože se pak musí vyměnit směšovací hrot), či jako už tady někdo radil, přidat kolíčky. Nebo tam napumpovat tmel či sádru injekční stříkačkou s dlouhou hadičkou místo jehly. Pozor, sádra se ráda při šroubování vrutu roztrhne.

Starou neúspěšnou hmoždinku lze odvrtat. A pokud to jde, ideální je udělat díru jinde do tvrdšího materiálu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]