Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hromadná výměna dřevěných oken v bytovce

Od: krecek* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

V naší bytovce se budou měnit hromadně všechna okna a následně zateplovat. Takhle si to rozhodli na domovní schůzi.

Já mám v bytě ještě dřevěná okna, zato opravená a natřená. Jsem majitelem daného bytu. Nechci mít v bytě plastová okna. Jsem povinnen je výměnit?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Křečku pozor na radu Mazáka-hooodně se plete!Jinak-dovedete si představit i rádce Mazák třeba jeden nezateplený byt jakékhokoliv BD (ať je to panelová či zděná bytovka!)

Jabrako kde jste na toto přišel? Není nutno a nezměni se nic! Jen musí být projektem stanovena barva rámů a křídel!Teda pokud se nemění všechna okna.Například u nás -z 25 bytových jednotek je asi 15 se starými dřevěnými okny bílé (původní! barvy) a zbytek včetně sklepních a schodištních jsou plastová-podmínka-bílé barvy!Společné prostory šlo z FO,u bytů z kaspy majitelů bytů-ti co měnilibyla právě podmínka barvy!

hodnocení

1x

Jedná se o SVJ? Bude výměna oken hrazena z FO? Když "většina" schválí tuto výměnu, platí to pro všechny,...nebavím se o tom, jak velká je ta většina, máte to ve Stanovách...a souhlas dává nebo nedává i stavební úřad dané obce, města... a co máte v Prohlášení vlastníka, pokud se jedná o SVJ...jsou obvodové zdi a okna společné? Většinou bývají...

jabraka*
hodnocení

1x

Použití plastových oken souvisí se změnou vzhledu domu.Nelze mít stavební povolení,kde některé z oken je jiné konstrukce.Změní se tím vzhled fasády domu.

JABRAKA

mazak*
hodnocení

0x

Zdravím Vás, nemusíte nic měnit, protože jste majitel bytu a okna jsou součástí bytu a ani zateplovat nemusíte i venkovní zdi jsou součástí vašeho bytu. Přečtete si co vše je součástí vašeho bytu v kupní smlouvě. Taky bydlím na bytovce. PS: Pokud nesouhlasíte nic proti Vám nezmůžou.

buss

Už jste četl co je o tom v ZoVB či OZ a jejich prohlášení? Je někde v paneláku panel vlastníka bytu? Pak pište.

buss
hodnocení

0x

To je SVJ? Čí jsou okna? Co je o nich v prohlášení vlastníka?

bruno*
hodnocení

0x

Obvodové zdi a okna nejsou součásti bytu - info od makléřů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]