Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrání kanalizace v rod.domu

Od: frk* odpovědí: 8 změna:

mám odvětrání septiku trubkou na střechu, teď jsem se připojil na novou městskou kanalizaci a nevím zda mohu ovětrání zrušit, kolem trubky mi totiž zatéká při vstupu nad střechu.

Děkuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Takový kompromis: zbozi.cz/...

Dáte pod střechu a postarostech

karel2

Takzvané odvětrání , má trochu jiný účel. Vyrovnává tlaky v potrubí, například když spláchnete , a "odvětrání" tam není je to docela rachot v odpadních trubkách .

Přesně tak. Je to jako když chcete vylít vodu z pet láhve. Když uděláte na obrácené láhvi díru do dna, voda odteče rychleji a plynuleji :)

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, pokud máte na novou kanalizaci napojené i "dešťáky", tak to bude větrat nad okap také. Pokud nebude vůbec žádné odvětrání, tak se může stát, že zápach prorazí tu vodní zátku v odpadech (za určitého počasí - tlaku). Zdravím!

doplněno 13.09.15 18:30:

Možná by stačilo opravit to okolo té stávající trubky, aby tam nezatékalo - a máte vyřešeno.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
osobně bych to nerušil, protože septik zcela jistě nebudete mít zcela čistý a pokud pachy z něj nebudou odvětrávány nad dům, bude vám to smrdět u země.
Pokud ale máte odvětrávání septiku řešené i jako přisávání vzduchu do stoupaček v domě, nerušte to zcela určitě, měl byste problém s odpady v domě.

frk*
hodnocení

Děkuji za příspěvek ale septik už nebude problém,protože bude vyčištěn a použit jako požádní nádrž na vodu. Jedná se mi o to zda je nutno ovětrávat vlastně jen kanalizaci v domě se třemi obyvateli, když jsou všude sifony a zda by mohl být cítit zápach z městské kanalizace.

hodnocení

0x

Dobrý den,

určitě odvětrání nerušit. Odvětrání je hlavně pro dobrý odtok splašků a ne kvůli septiku. Takže pro řádný chod vaší kanalizace bych ho nerušil. Jedině, pokud jste neudělal nové vedení kanalizace, na kterou máte nové odvětrání.

Pokud na kanalizaci není vyřešeno odvětrání, může pak odtéakjící voda vytvořit v potrubí podtlak, který následně vysaje vodu ze sifonů, ze kterých se poté šíří zápach po domě. A nebo pak odpadní voda špatně odtéká.

Se zapáchem z kanalizace a s neudělaným odvětráním mám bohaté zkušenosti z práce technika na čištění kanalizace a kamerové prohlídky.

joudic*
hodnocení

0x

odvetrani nerusit at maji koblihy snadnou cestu zpatky k babisovi, mezery kolem trubky vyplnit necim ridsim jako akryl nebo silikon, a az to zavadne, tak pekne zapatlat finalku bitumenovym tmelem a zatekat nebude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]