Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký infrapanel?

Od: shaleman* odpovědí: 4 změna:
zdravím mám předsíň která má sloužit i jako místost na posezení s přáteli. Jedá se o dřevostavbu se zateplenými stěnami (ovčí vlna) o síle 16cm. Rozměr místnosti 5*4*3m (d*š*v). bohužel v místnosti chybí topení. Líbí se mi představa infrapanelu ale nevím jaký zvolit abych po dobu setkání udržel teplotu. Nemusí tam být tropy ale zase aby nám nebyla zima. Teplota kolem 20st musí stačit na zbytek zahřeje rum. Máte někdo nějaké zkušenosti? nabídek je na netu spousta ale nevím co zvolit v poměru cena/výkon/spotřeba.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hubas*
hodnocení

0x

Výkon a spotřeba jdou ruku v ruce, účinnost je stejná. Zbytek jsou báchorky. V jakých příkonech se hodláte pohybovat? 3KW? Předpokládám, že místnost hodláte užívat nárazově a potřebujete mít tedy teplo rychle...? Na to je infra dobrý, ovšem nevolil bych jeden velký panel, ale min. dva menší z důvodu rovnoměrnějšího "nasvícení" prostor.

hodnocení

0x

Infrapanel se Vám líbí, ale moc tepelné pohody neumí. Doporučil bych Vám použít teplovzdušný ventilátor, který vytopí malou místnost stejnoměrně a má termostatickou automatickou regulaci.

shaleman*
hodnocení

no doufal jsem že by stačil jeden-dva do 1000W jinak mě přijde rozumější ten teplovzduch. Upřednostňoval jsem infra protože hezky vypadá ale 3000W mi přijde zbytečně moc spotřeba/cena.
dam®

V případě, že máte na mysli infra ohřev se spirálou jenž vydává teplo do prostoru, tak raději, jak bylo naznačeno, užít ventilátor s topnou spirálou, vyrábějí se i ohřevné panely na bázi mikrovln, jenže, u nich se nedoporučuje dlouhodobější zdržování se pod nimi. Ani jedno z těchto ohřevů nevyrobí příjemnou "útulnost", jen vám nebude moc zima.

doplněno 13.09.15 22:43:

Největší problém máte s výškou stropu, kdy v podstatě vytápíte metr na výšku úplně zbytečně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]