Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadrhnuté posuvné dveře do pouzdra

Od: davidp odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

máme doma posuvné dveře do pouzdra (tuším, že Sapeli, byt jsme kupovali již vybavený), které nám po čase začaly drhnout a postupně to došlo do fáze, že prakticky nejdou otevírat a zavírat, vždy se zaseknou. Nepřišel jsem na to, čím to může být, ani jestli to drhne dole nebo nahoře. Nevíte, čím by to mohlo být? Případně, jak se takové dveře opravují, koho zavolat, jestli je potřeba je vysekat nebo co?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Musíš sundat na jedný straně obložku. Většinou stačí jen ta horní, ale často se musí sundat celá. Bývá jen lehce přilepená, takže nahoře nožem odříznout ode zdi a pak by měla jít vyndat.
Většinou to je spadlý dolů a dře to dole o vodící trn. Takže 13 klíč a vyšroubovat celé dveře nahoru. Často stačí jen pár milimetrů.
davidp
hodnocení

Ano, bylo to tak. Díky za odpověď!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, na bocích těch dveří nejsou vidět žádné rýhy nebo šrámy? Pak drhne zřejmě jejich pojezd. Nejdou ty dveře vyndat nadzvednutím (když jsou povytažené)?

Případně vzít pevný drát s háčkem a "šťourat" špínu z mezer. Zdravím!

doplněno 12.09.15 16:51:

Kolega Vám už radí konkrétněji - já jsem chtěl navrhnout lepší průzkum a "první pomoc".

davidp
hodnocení

Děkuji za odpověď. Na stranách žádné rýhy nejsou a vyndat nijak nejdou. Přijde mi, že by se musely strhnout zárubně. Prach jsem už šťourat zkoušel, ale nic. Když jsem to teď zase zkoumal, tak to vypadá, že jsou tam nahoře možná dvě nebo více pojezdových koleček a zasekává se možná to, které je více vzadu. Když ty dveře chytnu na straně a stlačím dolů, aby to jezdilo jen na jednom kolečku, tak celkem fungují. Jinak se vždy zaseknou. Zavírat jdou s problémy (drhnou), otevírat ne. Jako by do něčeho narazily. Vůbec ale nevím, jak se tam k tomu dostat. Nemám ani jak se tam podívat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]