Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit lustr

Od: jirivasicek odpovědí: 12 změna:

Prosím o prosbu, potřebuji vyměnit lustr za nový. Ze starého vedly dva černé kabely čokoládky a zde přikládám foto nového lustru. Ze stropu vedou 3kabely. jeden zelenožlutý a dva černé.. ted jsou ty dva černé zapojené spolu v jedné dírce čokoládky..prosím o návod, kam zapojit ty kabely do čokoládky nového lustru. děkuji

Jak zapojit lustr

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ty dva černé spojte zase oba s hnědým v lustru (fungovat to bude a nic se nestane. Není to úplně košér, ale nemusíte se tak šťourat nikde dál). Ten zelenožlutý ze stropu připojte na zelenožlutý v lustru a z té samé svorky (čokolády) udělejte propojku na modrý v lustru.

doplněno 12.09.15 16:02:

Toť prosté - povolíte hodně šroubek ve svorce, zastrčíte tam zelenožlutý (co čouhá ze stropu) a vedle něj, do té samé svorky strčíte ještě kus podobného drátu (měl by být modrý, ale to na funkci ani bezpečnost nemá vliv). Přidaný drát přiměřeně zkrátíte, jeho druhý konec oholíte a strčíte do svorky N. Samozřejmě řádně, ale s citem dotáhnete šroubky.

jirivasicek
hodnocení

Akorát nechápu,nevím jak udělat propojku na modrý v lustru..kvuli jednomu drátu se mi nechce čekat týden na elektrikáře,tak kdyby jste mi nějak poradi prosím.

jirivasicek
hodnocení

Děkuji za Vaši odpověd..zkusím ,uvidíme :)

hlavně ať je to DRÁT a pokud možno stejného průřezu. Ne nějaké lanko od kabelu ke sluchátkám, to by nadělalo víc škody než užitku.

jirivasicek
hodnocení

Nasel jsem akorat drat toten..bude to moc vadit? modry nemam a tohodle mam snad 10metru.

Jak zapojit lustr #2

ten bude OK, jen aby se vešly oba dráty do té jedné zdířky čokolády a šly utáhnout (měly by být oba stejně tlusté).

jirivasicek
hodnocení

Jo svitime,diky moc chlapi. Akorat ta cokoladka od noveho lustru byla moc mala,abych tam narval dva draty do jedne zdirky,tak jsem pouzil velkou starou komunistickou a pohoda :-D

jirivasicek
hodnocení

Zelenozluty na zelenozluty a tydva cerne ze stropu napojit jak? Lustr ma 3bodovky a mistnost 2vypinace.
jirivasicek
hodnocení

zde je ten starý jak je zapojený..želenožlutý a 2x černý v jednom místě

Jak zapojit lustr #3

hodnocení

0x
Zelenozluty na Zelenozluty a proklemovat na N, černé spojit na L

honza7202
hodnocení

0x
Zelenožlutý zapoj do svorky s obráceným stromečkem(PE) a pak udělej klemu na N.
Černý zapoj do L,pak opatrně zapni a zkus se dotknout fázovkou kostry,pokud svítí,tak volej elektrikáře , pokud nesvítí,potom je vše OK a můžeš svítit vesele dál.

hodnocení

0x

@honza7202 Tazatel svítí už více než dva roky... od 12.9.2015; nebo už zase nesvítí? Více zde
Od: jirivasicek
12.09.15 18:17[nahlásit]
Jo svitime,diky moc chlapi. Akorat ta cokoladka od noveho lustru byla moc mala,abych tam narval dva draty do jedne zdirky,tak jsem pouzil velkou starou komunistickou a pohoda [:-D]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zapojit lustr

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]