Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač s vodním filtrem

Od: blackp* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zvažujeme koupi vysavače na popel, pro čištění krbových kamen. Podle recenzí, ale částečně i mých zkušeností nastane brzy u těchto vysavačů s klasickým nebo HEPA filtrem problém, buď se filtr zanáší a je potřeba ho často a složitě čistit nebo naopak propouští mnoho prachu. Chtěl bych se zeptat zda by k tomuto účelu nešel použít vysavač s vodním filtrem. Ten by měl přece jemný popel dokonale odfiltrovat a pak by stačilo jen obsah filtru vylít. Má s tím někdo zkušenoti? Popř. poraďte jiný vysavač na popel. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

1x

Se separátorem popela nemám zkušenosti, může být. Ale zcela jistě vím, že žádný filtr, nebo nedejbože cyklón, tak jemný materiál neodchytí. Odsával jsem třeba pouhý prach z vrtání do zdi a výsledek - téměř zničený vysavač, dostalo se to až do motoru. Takže vodník je asi nejlepší volba. Žádné čištění není třeba, obsah nádoby se vyleje do záchodu a nádoba se vypláchne. Toť vše.

blackp*
hodnocení

Přesně tak se mi tojeví. Jen potřebuji zjistit, jestli s tím už někdo má zkušenosti.

hodnocení

1x

Jediná dlouhodobě funkční varianta je cyklonový separátor připojený na průmyslový vysavač...

Natáhněte si ke krbu trubkový rozvod od někud z garáže, tam postavte popelnici a na její výko separátor a celé to honit průmyslovým vysavačem.

Nic lepšího a účinějšího nevymyslíte... tedy kromě toho že můžete krb čistil smetáčkem a lopatkou

hodnocení

0x

vykašlete se na "vodníka" - co se stane s prachem a popelem ve vodě? Bláto - budete jen stále čistit a vydrží vám měsíc...

Kupte si "separátor popela". Mám separátor za 500, uvnitř jsem nechal ještě jednu větší mřížku původně na grilování (pro větší kousky. Po vysátí prostě vysypu do popelnice, proklepnu... Mám ho cca 5 let!

blackp*
hodnocení

U separátoru by mi vadilo, že musím vytahovat normalní vysavač a separátor ještě k tomu. Doteď jsme měli vysavač na popel s vlastním motorem. Ale i při pravidelném čištění textilního filtru docházelo k velkým únikům prachu do domácnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]