Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příložný termostat

Od: ferda99* odpovědí: 10 změna:

Existuje nějaký příložný termostat, na kterém si mohu zadat jak teplotu pro zapnutí čerpadla (např. 45°), tak teplotu pro vypnutí čerpadla (např. 25°). Chci použít pro oběhové čerpadlo..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ano, třeba tady

topenilevne.cz/...

doplněno 14.09.15 17:19:

zkuste si vybrat třeba tady, jestli bude něco vyhovovat

tmk.com.pl/...

pro oběhové čerpadlo kotle na TP používám SP 100W, hystereze tak do 10st C...

doplněno 14.09.15 17:25:

při zatápění nastavím 60st., po rozehřátí nastavím na 30 - 40, čerpadlo vypne při poklesu pod nastavenou hodnotu (nutno vyzkoušet); je pravda, že není možno trvale nastavit obě teploty, ale stejně je třeba přiložit a zkontrolovat kotel...a tyto termostaty se prodávají i u nás, má je firma REMER...

ferda99*
hodnocení

Na ten jsem koukal, ale když jsem mluvil s technikem, tak mi řekl, že tento termostat zapíná při nižší teplotě a vypíná při vyšší. Obráceně to prý nejde.. Předpokládám, že je to pro TUV.

takjan*

Technik kecá. Váš požadavk je tam zmíněn

ferda99*
hodnocení

Tak jsem mluvil přímo z výrobcem a opravdu tento model nejde použít, tak jak bych potřeboval. Spíná při nižší teplotě rozpíná při vyšší, opačně to nejde..

Nemáte někdo zkušenost z jiným typem? Děkuji

mire*
hodnocení

0x

Před mnoha lety jsem toto pořešil tak, že jsem normální bojlerový termostat TH 160 ( musí mít tři vývody a krytku na vývodech ) přiložil k trubce, omotal polyuretanovou páskou a fungovalo to velice dobře a spolehlivě.

a levnější tady

topeninejlevneji.cz/...

doplněno 14.09.15 20:43:

a pak tady, poku umíte polsky (nebo strojový překlad)

euroster.pl/...

doplněno 14.09.15 20:49:

a tady ceník (ceny v Polsku)

euroster.pl/...

typ 11Z cca 221zlotých x 6,50 = 1436Kč, ceny podobné, výběr podobný...

takjan*

Proč to musí být digitální? Akorát se to po... Stačí ten nejobyčejnější příložný, má přepínací kontakt. Taky velkou hysterezy, ale to je tady jedno

ferda99*
hodnocení

Docela se mi líbí řešení tím termostatem na bojler, jak by vypadalo zapojení na oběhové čerpadlo.. Děkuji

ferda99*
hodnocení

Ještě by mě zajímala jedna věc.. Budu mít zapojený jeden příložný digitální termostat nastavený na 30°C a druhý (jako pojistný, kdyby ten digitální nešel) mechanický nastavený na 85°C.

Rozdělám, teplota mi stoupne přes 30°C, první termostat pustí čerpadlo a potom např. zapomenu zavřít kotel, teplota stoupne na 90°C a mechanický termostat dá signál čerpadlu že se má zapnout, ale to už poběží od signálu prvního termostatu. Vadí toto čerpadlu?

A potom ještě když teplota opadne pod 85°C, tak druhý termostat, dá signál čerpadlu že by se mělo vypnout, ale stále zaplé by ho měl podržet první termostat. Je to tak? Půjde mi čerpadlo dále? Děkuji

Kotel na tuhá paliva, oběhové čerpadlo Wilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]