Poraďte mi, co mám nalepit na bytové dveře, aby nešlo slyšet z bytu na chodbu a naopak úplně každé slovo... Máme úplně obyčejné dveře, myslím že to uvnitř je voština, nalepili jsme těsnící gumu dokola.to trošku pomohlo, ale pořád jde slyšet všechno. Tím myslím úplně všechno ...Navíc je hned vedle dveří na chpdbe vypínač, a s každým rozsvicenim to v té plechove skříní triskne jako prase. Čím ty dveře polepit? Nové si nemůžeme dovolit a to čalounění taky něco stojí, tak prosím něco nenáročého, jestli něco existuje. Díky.
Viděla jsem v OBI takový kožený polstr na dveře. Bylo to v několika barvách, molitan nebo co to bylo a na tom koženka, prošívaná do čtverců. Jenom se to na dveře přibije, přišroubuje, přilepí. Budou to mít i v jiných super hyper marketech.
Když jsem ještě bydlel v paneláku, tak jsem koupil 8cm tlustý molitan, dva metry čalounické koženky, hrst malých hřebíčků s velkou hlavou a dveře si vyčalounil sám. Cca hodinka práce, cena materiálu taky nebyla nijak závratná. Dělal jsem to tehdy sice hlavně z důvodů estetických, ale trochu hluku to taky ubralo.
mrsgekko*
Děkuji, něco takového jsem právě myslela, jen jsem nevěděla jestli molitan odhlucnuje.. to bychom mohli zkusit, aspoň docasne. Nejradši bych koupila nové, a ty papírové vyhodila do kontejneru :-/ ale jak vidím ty ceny doplněno 11.09.15 07:25: Našla jsem přímo akustický molitan na odhlučnění, jupí.
Nejprve nakoukněte do několika obchodů, zjistěte co trh nabízí a pak ,s kalkulačkou v ruce, se rozhodněte. Obrázky na netu nejsou někdy reálné. Ty tapecirungy byly v několika tloušťkách.
mrsgekko*
Určite to tak udělám... bohužel rozhoduje cena :-/
Zdravím, rozdělit bych to na 2 odpovědi 1) pokud vám to na chodbě v rozvodné skříni "třískne jako prase" při každém rozsvícení, je to otázka stykače - takže k řešení pro elektrikáře 2) co jsem si tak všiml, tak pronikání hluku skrz dveře není ani tak otázka očalounění plochy dvěří, ale otázka začalounění těsně okolo zárubní. Pokud jsou dveře "utopené" v čalounění uchyceném na zdi, zvuk neproniká.
mrsgekko*
Byty patří městu, nevím jestli by s tím něco dělali.. Tříská to v každém vchodu. Právě že do zárubní jsme nalepili těsnící gumu, je docela tlustá, těsní dobře i zespoda. Od té doby už do bytu tolik netáhne zima. Právě si myslím, že jde všechno slyšet kvůli dveří. Jsou jako z papíru, jsou skoro duté. Do jiného příspěvků jsem nedávno psala, že chrápání našeho psa jde slyšet do mezipatra, tak tady je důvod
To třískání může mít na svědomí stykač, který už to má za ta léta služby za sebou. Možnosti: - uvolnilo se jeho upevnění na podkladu v rozv. skříni. Při zapnutí osvětlení stykač poskočí a bouchne. Dotáhnout šroubky... - Nárazy se přenáší do skříně a do stěny. Požádat správce o výměnu starého stykače za nový typ nebo tiché relé. To je na nervy a dlouhé lokty, přesvědčit správce... Nejjednodušší by bylo zavolat známého elektrikáře, aby buď stykač upevnil na pružnou podložku nebo dal jiný. Za ten klid ve dne v noci Vás těch pár korun nezabije. Podle množství žárovek osvětlení zapínaných najednou by MOŽNÁ stačilo ten stykač úplně vyhodit a zapínat těch pár světel jen schodišťovým automatem, který je tichý. Zda to utáhne, posoudí opět elektrikář.
mrsgekko*
Děkuji, to budu muset řešit s městem, radši do toho nebudu vrtat ani říkat známému, ať pak nemám problém, mám pocit že je místo zámku plomba. Je to děs hlavně o víkendu, to se tady vypínač nezastaví, a v patky v 6 rano uklízečka cvaká po vypínači dokud nevytře 4 patra Na úřadě budou určitě rádi, že je otravuju s ,,blbostí,,
fiser22*
Nejspíš to nebude stykač jak zde někteří uvádí, ale starý známý schodišťový automat SA-10 se vzduchovým spožďovačem který přítahem cívky třískne do plechu a pak se to přenese dál, cena nového reléového automatu (tichý že o něm nebudete vědět ) se pohybuje okolo 500kč v závislosti na výrobci.
doplněno 11.09.15 09:25:
PS: pro uklizečku bych se podíval jestli v rozvaděči není klasický vypínač, bylo běžné že se dával vypínač (přepínač Ř6) který se dal přepnout buď na časovač, nebo na stálé svícení právě z důvodu úklidu
Jenže přepínač zůstává po úklidu nepřepnut, domovník ho skoro pravidelně chodil přepínat na uutomat - uklízečky se měnily, co věděla jedna, jinou to nezajímalo ale zapnut to uměla...lepší je něco takovéhoInteligentní schodišťový automat pro stejné použití jako CRM-42 a CRM-4, ale s rozšířenou možností ovládání v režimu "PROG"lze počtem stisků ovládacího tlačítka (tlačítek) zvolit dobu zpožděného vypnutí. Každý stisk násobí potenciometrem nastavený čas, tzn. pokud je nastaven čas na 5 min., tak 3 stisky tlačítka sepnou výstup na 15 min. Během časování lze krátkými stisky čas dále prodloužit, dlouhým stiskem (delším jak 2 s) lze výstup naopak předčasně vypnout (reset). - See more at: eshop.elkoep.cz/...eshop.elkoep.cz/... to nevyřeší hluky, vznikající při procházení chodbou, ale alespoň třískání "spínače osvětlení"...a pokud dáte molitan (molitan s koženkou) na dveře ze strany bytu a doplníte - nalepíte - molitan na zárubně z chodby (sice se zúží vstupní otvor), zatlumíte tím spáru mezi dveřmi a zárubněmi a tím se sníží hluk velmi znatelně ...a pokud bydlíte blízko polských hranic, bude to i poměrně levné...
fiser22*
jojo, Elko Ep to má dobře vyřešené, s tím přepínačem to byl pouze prozatimní nápad vycházející ze současné situace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.