Nejste přihlášen/a.
Máme úplně obyčejné dveře, myslím že to uvnitř je voština, nalepili jsme těsnící gumu dokola.to trošku pomohlo, ale pořád jde slyšet všechno. Tím myslím úplně všechno ...Navíc je hned vedle dveří na chpdbe vypínač, a s každým rozsvicenim to v té plechove skříní triskne jako prase.
Čím ty dveře polepit?
Díky.
0x
Když jsem ještě bydlel v paneláku, tak jsem koupil 8cm tlustý molitan, dva metry čalounické koženky, hrst malých hřebíčků s velkou hlavou a dveře si vyčalounil sám. Cca hodinka práce, cena materiálu taky nebyla nijak závratná. Dělal jsem to tehdy sice hlavně z důvodů estetických, ale trochu hluku to taky ubralo.
Nejradši bych koupila nové, a ty papírové vyhodila do kontejneru :-/ ale jak vidím ty ceny
doplněno 11.09.15 07:25: Našla jsem přímo akustický molitan na odhlučnění, jupí.
0x
Zdravím,
rozdělit bych to na 2 odpovědi
1) pokud vám to na chodbě v rozvodné skříni "třískne jako prase" při každém rozsvícení, je to otázka stykače - takže k řešení pro elektrikáře
2) co jsem si tak všiml, tak pronikání hluku skrz dveře není ani tak otázka očalounění plochy dvěří, ale otázka začalounění těsně okolo zárubní. Pokud jsou dveře "utopené" v čalounění uchyceném na zdi, zvuk neproniká.
Právě že do zárubní jsme nalepili těsnící gumu, je docela tlustá, těsní dobře i zespoda. Od té doby už do bytu tolik netáhne zima. Právě si myslím, že jde všechno slyšet kvůli dveří. Jsou jako z papíru, jsou skoro duté.
Do jiného příspěvků jsem nedávno psala, že chrápání našeho psa jde slyšet do mezipatra, tak tady je důvod
0x
Možnosti:
- uvolnilo se jeho upevnění na podkladu v rozv. skříni. Při zapnutí osvětlení stykač poskočí a bouchne. Dotáhnout šroubky...
- Nárazy se přenáší do skříně a do stěny. Požádat správce o výměnu starého stykače za nový typ nebo tiché relé. To je na nervy a dlouhé lokty, přesvědčit správce...
Nejjednodušší by bylo zavolat známého elektrikáře, aby buď stykač upevnil na pružnou podložku nebo dal jiný. Za ten klid ve dne v noci Vás těch pár korun nezabije.
Podle množství žárovek osvětlení zapínaných najednou by MOŽNÁ stačilo ten stykač úplně vyhodit a zapínat těch pár světel jen schodišťovým automatem, který je tichý. Zda to utáhne, posoudí opět elektrikář.
Na úřadě budou určitě rádi, že je otravuju s ,,blbostí,,
Nejspíš to nebude stykač jak zde někteří uvádí, ale starý známý schodišťový automat SA-10 se vzduchovým spožďovačem který přítahem cívky třískne do plechu a pak se to přenese dál, cena nového reléového automatu (tichý že o něm nebudete vědět
) se pohybuje okolo 500kč v závislosti na výrobci.
PS: pro uklizečku bych se podíval jestli v rozvaděči není klasický vypínač, bylo běžné že se dával vypínač (přepínač Ř6) který se dal přepnout buď na časovač, nebo na stálé svícení právě z důvodu úklidu ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.