Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění pryskyřice na autě

Od: alda* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny :)

V létě mi pod stromem /třešeň/ na kapoty skápla pryskyřice . Nejde odstranit ani benzínem ani perchlorem a ředidlo bych použít nechtěl .Poradí někdo?

díky za každou odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, a zkoušel jste ji zase ohřát (třeba fénem)? Tuším, že změkne a mohla by jít setřít hadrem. Snad. Zdravím!

hodnocení

1x

smůla jde krásně dolu čističem na PU pěnu.

nicméně toho ředidla bych se taky tolik nebál.

jinak bych klidně zkusil i normální kuchyňský olej nebo sádlo... na samolepky to funguje vcelku taky dobře, takže se smůlou by si to mohlo poradit též

krajta*
hodnocení

1x

Dobrý den, předesílám, že na autě jsem tento postup ještě neměla potřebu zkoušet - nicméně z rukou odstraníte pryskyřici během pár vteřin - kápnout na ruce trochu běžného jedlého oleje a promnout, poté normálně umýt teplou vodou.

Zkusila bych to klidně i na tom autě - ublížit to určitě nemůže.

hodnocení

0x

skusil bych terpentýn a čistič na brzdy

jamal*
hodnocení

0x

Klasický benzín. Štetečkem vždy naťapat a hlavně to nešmidlit, jinak budou na laku stopy po drhnutí.

asd1
hodnocení

0x

Voda s jarem. Nevim jak třešeň, ale lípy, borovice atd. to bere dobře. Taky jsem na to šel benzínem a nic. Pak jsem normálně myl auto a divil jsem se že to zmizlo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]