Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se oplotit záhonek o rozměrech cca 3x5 metrů. Mám v hlavě takový zajímavý způsob, který jsem nikde neviděl, ale myslím si, že by mohl fungovat, chci to tak kvůli tomu, aby to nepodhrabávali psi a nepodlízali slimáci
Vím, že pes to může přeskočit, ale to ho budu učit, že nesmí. Vím, že slimák to může přelézt, ale okraje budu solit, takže zahyne hned na startu. Jo a plotovek mám dost. Nyní stručně k realizaci...
Mám v plánu obkopat dokola do obdelníku žlábek hluboký asi 5cm. DO něj ty plotovky natlouct vedle sebe asi 5cm hluboko, tak, aby jen drzžely...vyrovnat je...a potom ten žlábek zalít hustějším betonem.
Myslíte, že to bude k něčemu? Nejvíc se bojím toho, že to brzo zhnije, ale spodní část plotovek se chystám natřít několikrát drahším lakem, který se vpíjí, tak si myslím, že by ti nějaký ten rok mohlo vydržet?
Díky za nápady, rady a postřehy
Nevím, jestli to bude fungovat, ale tuhle práci odložte na jaro. Za chvíli budete rýt a kolem plotku to bude horší. A zima plotku dá zabrat.
Tak s rytím se počítá, rýt se bude každý rok.. bude se rýt prostě cca 20cm od plotku.. takže nikdo s tím nemá zkušenosti?
P odle mého je to jen na chvíli. Mráz 5 cm betonu zvedne a ten popraská. Plaňky nebudou po první zimě už vedle sebe v jedné rovné řadě. Navíc i kdyby základ byl v pořádku, ve vlhku bude brzy po plaňkách. Kůly u stromů vydrží pár let, ale plaňky jsou slabší. Asi bych nevymýšlel tohle, ale do základu z betonu bych ukotvil normální železnou trubku jako sloupek a na sloupky bych udělal miniplot. Zemním vrtákem máte díru pro betonový základ za pár minut. Nebo betonové palisády, případně sloupky z plastu. Vaše řešení se mi nelíbí.
OK, díky moc za názor. Nezajímal mě názor, že to je na nic, ale konkrétně proč, teď už to vím
Jo, v pohodě. Já plotky vyřešil pomocí chodníkových betonových kusů zámkové dlažby ve vrstvě písku. Za ně jsem zatloukl kovové profily a na ně plotové tyčky .Bylo to dobré, dá se po tom jezdit se sekačkou. Kolo jede po betoně a seká se až do kraje. Jenže zámkovka má z boku zámky na spáru a tyčky se musí natírat, tak v dalším kole jsem koupil okraje z betonu, mají tvar obdélníku s obloučkem na jedné straně a na druhé je ubráno na ten oblouk. Je jich 4 - 5 do metru po cca 15ti korunách. Za to jsem namlátil roxory a na ně pověsil ozdobný poplastovaný plot. Je to napořád.
Můžu být upřímný? Vůbec jsem nepochopil, jak to máte udělané ) Přemýšlím nad tím a nedokážu si to představit
Myslíte, že by se Vám podařilo v následujících dnech to vyfotit a tady hodit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.