Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úhlová bruska do 900Kč a 700w příkon

Od: magnificent* odpovědí: 9 změna:

Sháním úhlovou brusku pro občasné použití u auta a na domě. Kotouč 115mm víc ne a příkon do 700W, cena max. 1000kč.

Mám vyhlídnutou Extool, Skill, nebo dražší Makitu (1200kč).

Zajímají mě Vaše zkušenosti s konkrétní značkou ve výše uvedených požadavcích.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mcmerkurion*
hodnocení

0x

hele mam obyč z bauhasu,cca 600kč, a slouží už 10let>>> mam barák,takže se něco nadělala...

albatros498022*
hodnocení

0x

Jednoznačně Makitu

hubas*

Mám Makitu, ale příště bych šel do Hitachi. Např. HITACHI G12SS za 960Kč. U Makity se mi velmi brzy pokazila aretace, jinak ovšem bruska slouží k plné spokojenosti (125ka)

ok5p
hodnocení

0x

Dříve jsem si kupoval levnější.Mám to na práci kolem baráku a občas i v podnikání. Dokud jsem je nezatížil, tak fungovali. Ale jakmile bylo potřeba udělat více, tak se odporoučeli.

Teď mám Makitu a je znát, že je o level výše. Do levnější už nepůjdu.

fiser22*
hodnocení

0x

Na denodenní práci bych určitě volil Makitu/Hilti. Ale na takové to domací semtam něco přeříznout bych se nebál ani toho Extoolu či Skillu

asd1
hodnocení

0x

Z výběru jednoznačně Makitu. Mám 125 a je super, malá lehká nesype se. 115 kotouč umí taky, 125 vydrží výrazně víc = kupovat 115 je nesmysl.

Dobrá je z Aldi s regulací otáček, podobná je i v Lidlu. Regulace otáček je výhoda u broušení, nevýhoda je větší motor = na práci kde je málo místa se moc nehodí.

hodnocení

0x

Rozhodně bych si vybral Makitu, některé brusky 115 umožňují i vložení 125 mm kotoučů, což je obrovská výhoda. Pokud to Makita umožňuje, není co řešit.

hodnocení

0x

Rozhodně bych doporučil 125tku - pokud máte možnost od někoho získat zbylé kotouče z 230tky, budou tam pasovat. Tatík řeže velkou flexou, a pak mi zbytek kotoučů dá - já to mám v podstatě jako nový kotouč...

Co se týče značky, makity, metabo atd. jsou super, ale pro vaše účely stačí i "madeinlidl"

Dovolím si oponovat, bruska 115 je oproti 125 mnohem lehčí, rozměrově méně robustní, tedy i skladnější a méně drahá Mám brusku 115 zn. Bosch už mnoho let, nadělala mnoho práce a zcela bez problémů. A co je hlavní, pasují do ní kotoučky o průměru 125 mm!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]