Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je okenní provil Gealan 9000 kvalitní?.. Díky P.
jaký je nejlepší?
50% je kvalita profilu a 50% je montáž a ta je u nás na ho... .Gealan se rád při neodborné montáži kroutí,jinak to není špatný profil.Pokud by mi při montáži někdo použil pěnu tak bych ho hnal,stejně tak i při vrtání turbo šroubů skrz rám okna.Jezdím hodně po německu a koukám jak to tam dělaj.Okna dávají na odskokové pásky které jsou zároveň parotěsné a pokud používají pěnu tak tvrdou (cena tvrdá 450,- ,měká okolo 100,-) Rozuměj ta tvrdá je skoro nenasákavá a neslehává ale u nás ji používají jen na opravu karavanů.Němci hodně a léta berou profil KÖMMERLING.Já mám Salamander a jsem s ním spokojen.Hodně dělá i kování.kolega v práci si vzal trojskla a Gealan a dost se mu svěšují okna,musí to furt štelovat a to má tři roky,chtěl je reklamovat leč marně .To trojsklo je hrozná váha a dost často jsou bez výztuh,místo toho tam sklo vlepují.Hodně štěstí při výběru a volbě montážníků.
Nevím, jak 9000, ale u staršího šestikomorového dvojskla u všech 3 oken se mi zkroutily křídla oken, reklamace neprošla. Výrobce použil slabé výztuhy, co je pak platný nápis na profilu made in Germany. Zbytek oken mám odjinud, z jiného profilu a ty jsou v pořádku. Navíc mají lépe udělané těsnění. Nechci gealan nijak snižovat, prostě mám pocit, že jenom o profilu to není a já měl smůlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.