Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Služby nefungují tak jak mají co se to děje

Od: ake odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, poslední dobou nevím co se to děje na co koliv si vzpomenu že bych potřeboval zařídit nebo sehnat dobrýho a kvalitního řemeslníka , tak je prostě problém . Všude je velká neochota lidi jsou sami pro sebe a zloba mezi lidmi je čím dál větší. Planoval jsem si rekonstrukci koupelny v bytovce a kdykoliv jsem si pozval řemeslníka na cenovou nabídku, tak nebyli mi schopni odpvědět kolik bude stát předběžně rekonstrukce koupelny . Neustále jenom se od řemeslníku dozvídám, že to musejí spočíst a nakonec mi zavolají do telefonu aby neměli důkaz že to bude stát hodně peněz že to není jen tak dělat za pár korun rekonstrukci. Jako chudý důchodce moc peněz nemám abych si dovolil rekonstrukci za stopadesát tisíc korun . Já sem si plánoval normální klaickou koupelnu žádný luxus mně to stačí do šedesáti tisíc korun.

To ještě na mě by chtěi práci bez dokladu jen tak no to je děs co si to někteří řemeslníci dovolují kde to jsme proboha. Jsem už starý a nechci mít na stará kolena problémy . V dnešní době najít seriozního řemeslníka a člověka to není opravdu jen tak. Když po nich žádám aby mi napsali cenovou nabídku na email, tak se tomu brání a chtějí pouze volat nevím co to mají za zvyky a neustále se jen vymlouvají, že neradi píšou a rádi mění částky nedržejí se toho co slibují.Je mi sedmdesát tři let ale tohle jsem ještě nezažil .

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To, že řemeslníci dnes nejsou není žádná novinka, ale přiznejme si... když si bude synáček nebo dceruška vybírat obor na který půjde, tak mu každý rodič řekne..."hlavně ať máš maturitu a nemusíš makat rukama". Kdo se ta řemesla bude učit a následně dělat už nikdo neřeší. Takže dneska je zedník hvězda, která si diktuje podmínky. No, pokud je dobrý, proč ne, je to otázka poptávky a nabídky.

eulalie*

Dobrý den. A kolik vašich dětí se vyučilo na řemeslníka, že tak kritizujete ostatní?

ake
hodnocení

Pro --eulalie

-------------------

Dobrý den, Já nikoho nekritizuji přál bych Vám ty nejhorší odvedené práce od některých řemeslníku jako jsem zažil já sám ale jak vidím, Vám je to fuk zda vyhodite peníze za špatnou odvedenou práci některým řemeslníkum. Asi máte zřejmně peněz na vyhození dost. Takovy lidi jako jste Vy, tak nám to akorát kazí a ještě je v tom podporujete a oni řemeslníci si budou dělat co budou chtít tuplem. Na slušné lidi si pusu otevřete, a na neseriozní a vyčurané řemeslníky si je hájite takhle se nic nezmění aby služby fungovali tak jak mají.

Můj syn se vyučil geodet ale bohužel už nežije moc mi chybí byl to velmi poctivý a pracovitý člověk. Ale co se týče řemeslníku , tak mám štěstí většinou na neseriozní řemeslníky. Akorát je zajímá jak z vás dostat prachy a kvalita žádná to mně nejvíc na některých vadí a mrzí . Když jim máte zaplatit, ani se nesnaží vám vydat doklad vše by chtěli bez papíru ale neříkám, že takový jsou všechny pouze neseriozní řemeslníci. Těch seriozních je strašně málo bohužel narážím spíš většinou na neseriozní. Jako důchodce nemám sílu a chut ae s nimi rozčilovat a zabývat.

Když už mám někomu zaplatit za odvedenou práci, tak chci vidět kvalitní práci ale to asi každy ne? Nashledanou

72mona3*
hodnocení

1x

Bohužel je toto běžné. I když nějakého seženete, bude mít rozděláno několik kšeftů a na vás bude mítčas až jako poslední. Jediné, co trošku funguje, je sehnat řemeslníka s dobrými ohlasy u známých. Ale ani to není na 100%. Teď mají všichni napilno...a pokud nedáte pořádný kšeft, tak se s vámi ani nebudou pořádně bavit *zed* Mona

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Zkus ochutnat tu to službu. Třeba ti bude vyhovovat. Portal www.uniaukce.cz . Můžeš je i prozvonit a oni ti zavolají. Pak se poptáš na vše, co tě bude zajímat. Tel.: 602 609 981, 723 558 899. Sídlí kousek od Jablonce nad Nisou. Jezdit tam nemusíš. Ahoj.

Ahoj humbucker. Také by mne to zajímalo. Já zase řeším střechu. Ale koukám, že sídlí ode mne hodně daleko. Má to cenu, abych tam volala? I kdybych někoho odtamtud našla, tak když pojedou z takové dálky, tak to přece musí napočítat. Přece se nepojedou jen kouknout o co jde, když si nebudou jisti tím, že práci budou dělat.

kono
hodnocení

0x

Jsem řemeslník. Odhadní cenu po telefonu nedělám a vůbec se nebavím o ceně.

Přijedu, zaměřím, domluvím se na materiálu, postupu popřípadě orientačně na datum provedení.

Doma zpracují cenovou nabídku – odešlu na E-mail.

To, že dnes spousta řemeslníku a firem nabízí zakázku bez dokladu, to se naučili od zákazníka.

Když zjisti, že jsem plátce DPH, tak 20% chce zakázku bez DPH a 50% chce slevu a to ještě nezná cenu zakázky.

Je divné, že při návštěvě obchodu (elektrospotřebiče; textil; potraviny atd.) slevu na nákup nikdo nepožaduje. Proto potencionální zákazníky na dotaz SLEVA a bez DPH posílám do pekárny, tam slevu také nedávají.

Pro SUZYMON: střechu jsem řešil před rokem. V prodejně stavebnin (a střešní krytiny) mě poskytli kontakty na potencionální dodavatele / řemeslníky, pak jsem oslovil známe o doporučení kdo zná uvedené kontakty, ve dvou případech jsem to konzultoval s majitelem co dělal střechu.

Výsledek – velice spokojen s řemeslníkem a jeho partou i cenou.

Kono, já také šla do stavebnin, kupuji tam lepidlo, protože dělám venkovní keramickou mozaiku. Tak mne ten pán zná. Slíbil, že mi sem někoho pošle, ale zatím se neozvali. Právě jsem založila na toto téma novou otázku. Já chci být totiž také dopředu trochu v obraze, abych nepůsobila jako trouba a věděla, co vlastně chci. Jestli máš chvíli, tak se koukni. Třeba máš nějakou radu. Díky. S.

Co je nejlepší na zateplení střechy.

kono

Chtěl jsem zateplení střechy (pod krytinou) na půdě a vyřešil jsem to během pár minut. Zatelefonoval jsem, tomu, co tady dává dobré rady (milancukrar) a během krátkého rozhovoru jsme došli k závěru.

Pokud nedělám obytné podkroví, zateplení pod krytinu nemá smysl.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj Suzy. Do těch aukcí se může přihlásit kdokoliv z celého státu. Je jeho věc, jestli nabídne svou cenu jako nejlevnější a ještě bude dojíždět dál, než někdo jiný. Uniaukce je takové Aukro naruby. Má se docílit nejnižší ceny za dílo. Jaké si kdo zvolí své podmínky soutěže, je na každém.

Například, jsem sousedovi dohodil tip na dodavatele nového plynového kotle i se zapojením. Předběžně to majitel spočetl na asi 60 litrů za vše. Sousedovi se to zdálo moc. Do uniaukce neměl odvahu jít a tak si sehnal vlastním přičiněním napodruhé vlastní řešení. Nakonec mu to vylezlo na 95 litrů. Co bylo platné, že mi nakonec řekl, že na mě měl dát. Mohl to mít o rok dříve a levněji. A servis v místě.

doplněno 09.09.15 22:29:

Ahoj Suzy.

Asi tam mají nějaký problém. Mě se nešlo připojit na jejich stránku vůbec. Škoda. Ten průzkum a konečný výběr si budeš muset udělat asi sama.

Ahoj Humbucker. Tak právě tady byl pán s předběžnou fakturou. Je to ten, co navrhoval celé to sundat, navýšit krokve, doplnit izolaci do deseti centimetrů, žlaby okapnice lemování štítů a zdí materiál na střechu je Elastek minerál + Elastek dekór a je toho tam víc... Cena 43.575 Kč bez DPH. Jedná se o 25 metrů čtverečních. To je o dost víc, než jsem počítala. Já ještě neřekla, že to beru. Tak se ještě kouknu na to, co mi radíš. Ale chtěla bych to mít do zimy hotové. Tak se jdu mrknout, co se dozvím. Dám vědět.

doplněno 09.09.15 11:53:

Tak jsem na to klikla a je tam anglicky napsáno, že to přestalo fungovat *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]