Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vinyl na OSB desky

Od: vodry* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám na Vás dotaz ohledně vinylové podlahy. Podlahář v Liberci nám bude pokládat vinylovou podlahu na OSB desky. Tvrdí mi, že pokud jsou OSB desky ve spojích řádně sešroubovány (šrouby ze 2/3 v trámu a 1/3 v OSB deskách - jsou křížem celkem 37mm) (šrouby mají být celozávitové), aby nedocházelo pohybu, stačí desky zbrousit a poté již pokládat bez penetrace a stěrkování. Je to dostačující?

Děkuji za odpověď a rady

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

0x

My jsme podlahové spàry vytmelili a pro jistotu jsme to ještě přelepili takovou pevnou širokou lepicí páskou.

Lino není lepené, jen položené.Žadná penetrace.

kono
hodnocení

0x

Ano.

Pár podlah vinylu jsem na OSB pokládal, jenom jsem se pojistil tím, že jsem OSB slepil v pero-drážce. Jednou jsem měl reklamací na vrzající podlahu (plovoučka na OSB), od té doby spoje OSB lepím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]