Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení s družkou?

Od: trek odpovědí: 11 změna:

Mám značné dilema, přítelkyně by chtěla dítě, ovšem máme problém shodnout se na bydlení. Přítelkyně má hypotéku na nemovitost ve městě mimo Prahu (dost daleko), takže pokud bychom měli dítě bydleli bychom tam s tím, že bych musel dojíždět do Prahy, jelikož tu mám lukrativní práci.

Pokud bych se stěhoval mimo Prahu (bydlíme v Pze v tržním nájmu) chtěl bych mít zajištěno bydlení, ovšem to by se stalo jenom tehdy pokud bych byl připsán nějakým způsobem do katastru, jenže o tom přítelkyně nechce asi slyšet. V takovém případě se mi moc do dítěte nechce, protože pokud bych ho měl, tak si v životě již nepořídím vlastní bydlení - bydlel bych jen u přítelkyně na dobré slovo. Ani svatba by to nepořešila.

Nějaký názor?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarmik*
hodnocení

1x

Jenom pocitově z toho, co píšete:

- Na dítě bych ten vztah ještě neviděl, ještě máte hodně otazníků. Napřed hnízdo, pak mláďata:)

- Jít daleko od Prahy se mi zdá, že by to u Vás nefungovalo.

- Otázka je, co s tím bytem mimo Prahu. V tom bych chtěl mít jasno předem. Kdyby to mělo žrát peníze, tak bych do toho nešel; to by byl neustálý zdroj svárů. Jestli je to pronajatý a vyjde to z hlediska výdajů domácnosti aspoň zhruba šul-nul, tak je Vám to jedno.

trek
hodnocení

Je to barak, takze by penize zral znacne.

Problem je, ze se pritelkyne dozaduje ditete, ovsem bydleni ma poreseno jen ona tim, ze ma hypoteku na ten barak (nizka hypoteka, byl to dobry kup).

Ted bydlime v trznim podnajmu v Praze, ktery platim cely sam. Bez ditete a pritelkyne si muzu dovolit neco koupit, ale kdybych se odstehoval do toho baraku, muzel dojizdet, velke vydaje, tak uz asi ne. Pak kdyby se rozmyslela, ze uz me nechce, tak ...

myse*

No nevím, příliš mnoho otázek na lásku... Asi si nejste ničím jistý - zatím bych si tedy dítě nepořizovala.

Nájmy a navíc tržní se mi nelíbí ani trochu- proč strkat peníze někomu a nic z toho nemít. to raději hypotéku. Řešení - co třeba pustit byt a dům prodat a pořídit si jiný blíže ku Praze a třeba spolu... pak budete mít zajištěný podíl.

Je to docela zvláštní, představte si, že by to bylo naopak - vy byste měl barák a ona nic... A nechtěla by k vám jít, protože nemá jistotu? zní to divně, že? Chěla by napsat půl baráku na sebe - to byste souhlasil? Proč vám to tolik vadí? když by náhodou váš vztah skončil, vždycky si přece můžete pronajmou byt za tržní nájemné znovu, ne?

Proč platit i hypotéku i nájemné... není to plýtvání?

trek
hodnocení

Nejde o lasku, jde v podstate o poreseni majetkovych vztahu druh druzka.
Barak neproda, k tomu ma rozlicne duvody. V najmu jsme protoze oba delame v Praze.

Takze pokud bych se tam odstehoval a bydlel tam, tak bych mel velke vydaje - dojizdeni, vydaje na pripadne dite, prispevek pritelkyni, makal bych na baraku jak negr = neusetril bych zadne penize. Kdyby treba za nekolik let zemrela nebo si nasla nekoho jineho, tak nemam nic a treba bych uz ani zadnou hyptoteku nebo uver nedostal.

jarmik*

V tom případě dle mého je - kromě toho, co píše kolega předřečník a říkají Vám doma:) - společně pořídit bydlení v Praze, ona by musela dům prodat, peníze ať si klidně uloží vedle jako svojí jistotu. Ale nešel bych do pořizování společného bydlení (a dítěte) v situaci, kdy by manželka neustále odlévala prachy do svého domu.

trek
hodnocení

Problem je, ze barak neproda (je navic na hypo jak jsem psal). Zatim zijeme tak, ze ja platim najem v Praze a ona si plati hypo na ten barak.

trek
hodnocení

Jo a neni moje manzelka, ale druzka, coz je "komplikace". V pripade manzelstvi by to bylo treba v SJM kdyby brala hypo v dobe manzelstvi, takto ale nic.

lidka*
hodnocení

1x

Já mám takový pocit, že když se nyní nemůžete rozumně dohodnout o místu bydlení, které bude výhodné pro oba, tak se asi budete těžko domlouvat i na jiných věcech souvisejících s Vaším soužitím. Je samozřejmě dobře, že zvažujete všechny možné eventuality - na můj vkus až příliš. Jste asi oba dva dosti výrazné osobnosti, které nerady ustupují. A buď je ve Vašem vztahu i láska, tak by asi mělo být i více tolerance. Je skutečně nesmysl souběh vzdáleného RD a pronajatého bytu a tím vlastně dvojí režie. To už by Vaše zaměstnání muselo být skutečně lukrativní, abyste pobýval během týdne v bytě v Praze a přítelkyně s děckem v RD a Vy dojížděl na víkendy. Domnívám se, že takový vztah by ale brzy omrzel jednoho nebo druhého. Myslím, že by nebyl problém prodat RD i s hypotékou a pořídit si bydlení v okolí Prahy a nebo byt přímo v Praze. Ale jak říkám, musela by být vůle společné bydlení řešit. Podle mého názoru je vhodná doba na pořízení nemovitosti, tak proč platit tržní nájem. Pořiďte si vlastní byt - na hypotéku určitě v pohodě dosáhnete. Přítelkyně ať si nechá RD, když se ho nechce zbavit a ani nechce Vás přibrat do vlastnictví. No a navíc by se měla podílet na režii Vašeho bytu, pokud u Vás bude bydlet. No a uvidíte, jak se Váš vztah vyvinea zda si třeba i to děcko pořídíte.

celp*
hodnocení

0x

Tož kurňa chlape inů babu,nééé?

trek
hodnocení

Pokud by existoval nejaky konstruktivni napad, bylo by to fajn, ovsem nejak nevim. V rodine mi radej neco podobneho.

swillert
hodnocení

0x

Dobry den,nezlobte se,ale muj nazor je,s ditetem v tomto pripade pockejte,protoze se Vam muze stat,ze se s pritelkyni rozejdete a zustane Vam jen na dite platit.Pokud se rozhodnete vzit ,nechte si ve vlastnim zajmu napsat od notare manzelskou smlouvu s Vasimi podminkami v pripade rozvodu.Jestli ze je dum ,ci byt napsan na Vasi pritelkyni ,pred uzavrenim snatku,je nebezpeci,to,ze po rozvodu nebudete mit na byt,ci dum narok na polovicku.ono lASKA JE KRASNA VEC;ALE JAK TO LEZE DO PENEZ;JE BYTI CLOVEKU SAMOTNEMU:MYSLETE HLAVNE NA SEBE;MYSLETE NA TO;POKUD BY STE SE ROZESLI CO BY SE S VAMI STALO A CO BY VAM PO ROSCHODU ZUSTALO:mEJTE SE KRASNE A PREJI V BUDOUCNU HODNE STESTI;wILLERT;sONJA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]