Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem pozemek na výstavbu chaty, při zaměření bylo zjištěno že soused zasahuje oplocením do mého pozemku v hloubce cca 1 metr. Geodet umístil značky na lomové body, soused odmítá plot posunout. přesnost v dané lokalitě je č.8 tedy 14cm. Chci využívat celý svůj pozemek který jsem si řádně koupil a platím z něj i daně. Na výzvu k vyklizení pozemku je soused pouze arogantní a k posunutí oplocení na vytýčenou hranici se nemá. Na plot který zde stojí již dlouho má stavební povolení ale je špatně umístěn - neoprávněná stavba. Jak mám tedy postupovat?
Dobrý den, ono, posunout plot není zase taková legrace a něco to také stojí. Soused možná žil celá léta v nevědomosti a vše bylo v souladu s K.N. Nyní, po přeměření toho pozemku, se našel problém ve výměře. Pokud budete trvat na svém, tak si zaplatíte zřejmě advokáta, podáte žalobu a rozhodne soud. Dohoda by byla levnější. Zdravím!
No a ten rozdíl v dani za ten metr dělá kolik? 15 korun za rok? Jasně, jde vám o princip, ale za ten čas, peníze, soudy a zničené sousedské vztahy to nejspíš opravdu nestojí. Pro mě by bylo důležitější mít za souseda kámoše než mít o metr drnu víc.
Jde i o rostoucí ceny pozemků soused v 70 tých letech koupil celý pozemek za 1.500,-kč já koupil metr za 1.700,- kč a nikdo zde nebude věčně pokud budu nucen pozemek prodat mohu prodat jen to co je v LV. Plot byl řešen již jako součást projektu domu - živý plot. Navíc dnes prodávané pozemky ve tvaru "nudlí" je pro průchod kolem domu dobrý každý decimetr. Sousedy mám dobré všude okolo, těžko mít za souseda zlostného straníkckého dědka, který kdysi původní majitelce, staré paní vykopal řadu rybízu aby si zvětšil pozemek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.