Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracka nenapousti

Od: dave79* odpovědí: 11 změna:

ahoj,prosim o radu.pracka nam zacala vyluzovat zvlastni zvuky,po case sem zjistil ze je to vypousteci cerpadlo,ale pracka valila porad v poho dal.az prestala vypoustet.celou sem ji kuchl,vycistil a ...jak jinak nenasel zadnou zavadu.slozil sem ji dohromady,a ted ludra pro jistotu tu vodu ani nenapusti a blika porucha.je to whirlpool awe 6315,3 roky stara.dik za radu, dave

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
pračka je v pohodě ale kaput bylo čerpadlo, nebylo třeba ji rozebírat stačilo jej vyměnit.
Někde jste pích špatnej kabel na špatný místo.Možná ste drbnul do nějakýho čidla do kterýho se fakt drbat nemělo..
dave79*
hodnocení

zeby to cerpadlo vyplo nebo blokovalo privod vody do pracky?a co za cidla sem mohl pochroumat a kde je najdu? dik

Čerpadlo nemá s blokací pračky nic společného, je prostě rozbité..různá čidla různé kousky elektroniky prostě cokoliv, kdysi jsem tohle opravoval ale byly jiné pračky, dnes když mi takový rádobykutil zavolá tak si to může zpravit sám, dal jste nějak špatně či někam jinam nějaký konektor a já to v životě nepoznám, mohl jste při rozebírání přethnout vnitřně nějaký kabel a ná to taky už nikdy nepřijdu, přerušit nějakou heatpipe...jediné co mohu poradit je změřit proti zemi topení, pokud nenaměříte nekonečno je možnost že je vadné topení jinak není rady...
dave79*
hodnocení

Hoši já jsem žádnou šalinu neodpojoval. Jen z toho čerpadla a tam jsou jen dva dráty, které jsem si zapamatoval, jinak nic s elektrikou nebylo děláno. Proč teda když vrčí čerpadlo na odtok vody nepustí mě program vodu do pračky?

petrsinger*
hodnocení

1x

Tohle jsem našel na jiném fóru, kde jsem řešil před rokem porouchanou pračku. Cituji:

Zdravím vlastníky AWG 879. Náhodou jsem narazil na toto vlákno a doufám, že to aspoň někomu pomůže od zbytečného výdaje. Při praní přestala napouštět vodu. Opravář chtěl> 3000,- Kč. Po odkrytování jsem nenašel nic spáleného. Jelikož jsem spíše přes elektroniku a PC, nevím o domácí technice všechno. Vzadu na bubnu nebylo nic, co bych mohl brát za spínač hladiny vody. Zajímalo mě, co je to nahoře vpravo. S pomocí netu jsem zjistil, že je to tlakový spínač (asi diferenciální; vede k němu zespodu hadička). Fouknutím jsem zjistil ucpání směrem k bubnu ( asi pracím práškem) a bylo vymalováno! Po pročištění ( strunou do sekačky ) dodnes - tj 1 rok - OK! A zdarma. H.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Když něco rozebíráš, je dobré nakreslit si, co kam patří. Zde si můžeš za 10 dolarů stáhnout servisní manuál s elektrickým schematem.:

user-manuals.com/...

Nebo popros hangara, ať Ti ho sežene a přepoj to znovu. :)

Whirpooly dělám minimálně a když tak jen tehdy pokud do nich nelezl BFUtechnik.Nakonec whirpool už kdysi dělal věci tak že by to měl složit i slepej za pomocí psa :)
Není náhodou za těch deset doláčů jak prát, pochybuju že tam bude psáno jak ji správně složit :)
dave79*
hodnocení

*smich* ftipky jo?ale ja mam spinavy hadry!do ele.sem nijak nehrabal,akorat sem vypojil topeni a to se ani jinak zapojit neda,moja rikala ze to hlasilo chybu uz aj pred tim mym pokusem ji ozivit.ze nespravujes moc whirlpoolky znamena ze sou dobry? :)

Nespravuju protože to nelze skoro rozebrat, a a když už je to rozebrané tak to prakticky nelze složit a když se to náhodou složí tak to vůbec nefunguje a když už to nkupodivu funguje tak ne dokonale protože se rozbije součástka o velikosti hrášku akorát stojí 75% ceny pračky takže se to může vyhodit.
A pokud se to náhodou všechno povede a nic není rozbité a vše funguje tak ja má, tak jsem složil pračku jiné značky na kterou stačilo šáhnout až za 14 dní...chjo..
pravdomluvny*

To hangar: Píšou tam něco jako with circuit, tak předpokládám, že je tak zapojení elektriky. Obyčejné manuály jsou na netu většinou zdarma.

Nejeden by se divil co lze na internetu koupit(lečivý vzduch,zahnání ducha, neviditelnost, raketu, nesmrtelnost, osud až do konce život-viz ebay)
Většinou první co člověk najde a zaplatí je na nic, u toho druhého je už možná větší štěstí...
Nakonec šikovný člověk si je díky internetu schopný vybavit softem celou firmu zadarmo, takže...jde o to jen hledat a vědět kde hledat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]