Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
dcera dostala starší kytaru po sousedovi. Mechanika ladění je úplně vylágrovaná, už jsem objednal novou (tu mechaniku), kytara nešla naladit. Mechanika drží klasicky na 4 vrutech (tedy každá půlka), ovšem u E1 má vrut utrženou hlavu - samozřejmě nekouká ani kousek. Co s tím? Odvrtávání zalomeného vrutu ve dřevě je lahůdka. Napadají mě následující metody opravy:
- Odvrtat (jako šablonu použít starou mechaniku) a vyvložkovat (ať už dřevem nebo kovem)
- Vrut nechat jak je a vyvrtat nové díry bokem (v ose není dostatek místa, tak dvě díry symetricky mimo osu, vzhled neřeším)
- Nechat novou mechaniku na 3 vrutech a neřešit to (do toho se mi moc nechce, i ta stará mechanika se kroutí, nová čínská na tom bude hůř)
Pro příznivce odvrtání poznámka na závěr: Vrut je jako na potvoru přesně v místě, kde se stýkají dvě vrstvy dřeva.
Otázka zní: Jakou metodu opravy byste zvolili vy? Odnést do opravny to sice můžu, ovšem hodnota opravy by přesáhla hodnotu nástroje, tudíž tuto možnost nepřipouštím.
Jestliže máte v okolí souseda, který má frézku, upne hmatník za hlavu a frézou o průměru cca 3mm odfrézuje ulomený vrut. Následně si tento otvor vylijete epoxidem a po vytvrdnutí si označený střed předvrtáte 1,5 vrtákem.
Pozor na osy vrutů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.