Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastřelení vzduchovky

Od: dbednarik* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

V poslední době se snažím poštelovat si vzduchovku ale daří se to tak na půl... Střílím od oka opřený o stůl na vzdálenost cca 10-15 metrů bez kukátka a po každých 3-5 ranách se kouknu na terč kam diaboly směřují... Podle toho šteluju ten malinkej průzor doprava nebo doleva... (omlouvám se odborné názvy neznám *smich* ) Zdá se mi ale že není furt přesná a napadlo mě dát jí do svěráku tak aby šla natahovat a párkrát vystřelit proti prknu třeba 10 metrů vzdálenému a teoreticky by měla být malá odchylka od toho bodu kam bude střílet... a až bych věděl kde je ten bod tak podle toho bych pošteloval na tom svěráku ten průzor s tou hlavní aby to směřovalo přesně na ten bod kam sem předtím střílel *haha**zed*

Snad jste to trochu pochopili a můžete mi napsat jestli by to alespoň trochu fungovalo *pivo*

Popřípadě jak se to dělá odborně a nějak normálně... Abych do toho nedal 200 diabol :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Já bych to moc nehrotil. Nevím, co myslíš tím označením "není furt přesná", ale od vzduchovky bych nějakou extrémní přesnost ani nečekal. Ve svěráku by musela být asi dost utažená, abys s ní při natahování nehnul, a to bych se bál, že ji přinejmenším podrápeš (poničíš povrch). Nastřelil bych ji jen třeba s tím stolem, jak popisuješ. Koneckonců jestli ji třeba nějak systematicky blbě držíš nebo do ní blbě koukáš, budeš mít po ručním nastřelení asi lepší výsledky, než ze svěráku.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, toto je mé hobby. Bohužel, z důvodu nedostatku bezpečného prostoru jsou vzduchovky ve skříni (S620 a TEX 086). Hodně by pomohlo vědět, co za zbraň máte. Ne, že by nastřelení na ni záviselo, ale jde o to, zda to vůbec půjde. *smich* Vzduchovky made in China totiž nastřelit pořádně nejdou (hlaveň na draka).

Jinak puška má hledí (ta mezera) a mušku (to úplně vepředu). Pokud má puška rybinu (drážky) na puškohled, tak byste mohl střílet i přes něj, pokud byste nějaký zakoupil (doporučuji Deltu Optical 4X32AO); nicméně na zlamovačku není optika úplně vhodná (hlaveň není fixována). Nastřelení ve svěráku je dobrý nápad (na papír si udělejte kříž-lépe se nastřeluje dle kvadrantu, kam to lítá), jinak existuje i nastřelovací přípravek. Pozor, veškeré snahy může zmařit zcela nevhodné střelivo. Doporučuji diabolo firmy JSB Bohumín a to přímo testovací sadu pro pušky (krabička s mixem diabol různých průměrů cal. 177-4.50/4.51/4.52/4.53 či .22. Tyto sady lze zakoupit samozřejmě na internetu. Nejčastěji se používá Exact či Schak. Diabolo kovohutě jsou tak na hrubou nepřesnou střelbu, musí se přebrat a hrozně špiní.

P.S.: Při vložení pušky do svěráku ji něčím měkce obalte, ať ji čelisti neznehodnotí a moc neutahovat. Lépe je to nastřelovat z ruky, ale to každý neumí (musí něco umět).

dbednarik*
hodnocení

Myslím že není tak špatná :) Dostal sem jí od táty když sem byl malej a furt funguje... Měl sem na ní i puškohled ale taky si myslím že to je na nic...

Jian s tím upevněním do svěráku počítám na to já nedám dopustit abych jí nějak poškrábal *haha*

Řekněte mi popřípadě váš názor jestli to má cenu vůbec nějak štelovat nebo je to jen tak na potkany *smich*

doplněno 05.09.15 23:08:

Je prý ještě nějak provrtaná že nemá plnou sílu... ale dá se nějak ucpat... Pokud by jste věděl nebudu se zlobit *frajer*

Nastřelení vzduchovky
Nastřelení vzduchovky #2
trtr

Zdravím, tak vidím, že máte vzduchovku GAMO. No žádná výhra, ale mohlo to být horší. Hodně by mi pomohlo přesné označení, či kdy tak byla vzduchovka koupena, protože Gamo pořád inovuje. Nastřelit to nějak půjde, ale sniperka z toho nebude. Jaká to má mířidla, umělá hmota, či kov? Co je úprava provrtáním vím, ale je to proto, aby byla splněna podmínka pro ten daný trh. Takže pokud je vzduchovka naladěna na zákonné maximum v ČR, a to 16 J energie, pokus o zvýšení síly (obceně jakákoliv úprava) je nelegální.

Visím umělohmotnou pažbu, ale pokud jste tvořivý, tak si můžete z nějaké fošny buku, dubu či ořechu zkuasit udělat svou pažbu. Na nastřelení si určitě pořiďte toto: colosus.cz/... na střelbu dle výsledku testu poté: JSB Schak či Exact v přílušném rozměru dle testu.

dbednarik*
hodnocení

Byla zakoupena cca roku 2007 a mířidla jsou plastové... To provrtání asi nějak řešit nebudu nemá to cenu... No dnes sem se pokoušel nastřelit, upnul sem vzduchovku do svěráku a třikrát vystřelil na terč... jejich odchylka byla asi centimetr na 6 metrů což je podle mě dost ale kdo ví zda sem s tím nehnul při natahování ve svěráku... No poté sem na ten bod našteloval míření a sundal ze svěráku a musím říct že nic moc... Možná sem něco dělal špatně ale když sem poté střílel z ruky nebo opřený o stůl tak to lítalo zase uplně jinam *zed*

Udělám to asi jedoduše... Nastřelím to opřený o stůl z ruky, sice to bude pár set diabol ale na mé oko bude přesná *smich*

Už sem jí seřídil trochu a to tak že ve stoje sem trefoval malou svítivě nastříkanou tyč asi z 10 metrů a jen párkrát sem střelil vedle *pivo* Takže to asi na škůdce bude stačit...

trtr

Zdravím, tak hodně štěstí, ono se to nějak povede. Doporučuji střílet na spec. nastřelovací terč, stačí zadat do Google přepnutý na obrázky a vytisknout. Nazapomeňte na údržbu, čistění (ideálně sadou pro vzduchovky) a bezpečnost.

dbednarik*
hodnocení

Dobře moc děkuju :)

trtr

Takhle nějak vypadá terč na nastřelení v praxi:

petrskoda
Dobrý den, potřeboval bych poradit jak nastřelil vzduchovku Hammerli hunter force 900, děkuji

honza11*
hodnocení

0x

Keoupil jsem před časem krásnou německou vzduchovku s daleklohledem, na burze, potom jsem hledal proč se nikdy nestrfím, a výsledek?

Výrobce mi odpověďel, že si nesmím myslet že se strefím tam kam koukám.

A co dodat?

Hlavně že to prodají.

Jsou ale i dobré.

Honza

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]