Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše je potřeba ke kolaudaci?

Od: repkin* odpovědí: 17 změna:

Co vše je nutno splnit např. u RD k tomu, aby byla skolaudována jako stavba k trvalému bydlení? Např. minimální výška stropu apod., kde to najdu? Děkuju.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kasel*
hodnocení

0x

Stavíte podle zadaných plánů ,které schválil příslušný stavební ůřad. Dále je potřeba tam dojít kde Vám dají seznam co je potřeba doložit, revize , atestace na jímku, zaměření,hasičáky, protipožární dveře, zábradlí atak dále. popřípadě opatření dále dokenčené stavební práce ploty a tak dále které souvisí s vydaným stavebním povolením.

repkin*
hodnocení

řekněme, že bych si chtěl nechat dovézt chatu na kterou plány nemám, abych ji mohl skolaudovat k trvalému bydlení tak jí musím přestavět, tak mi šlo o to, co vše splňovat, třeba konkrétně ta výška stropu. Dostal jsem indicii, že stavební zákon, ale ještě jsem neměl čas to prostudovat.

sunset*

Samozřejmě je k tomu ještě spousta norem. Ohledně výšek místností - tady píšou o normě ČSN 734301. Obávám se, že plány provedení budou potřeba.

repkin*
hodnocení

Teď jsem se ptal kamaráda, který bude přestavovat garáže, tak říkal, že je potřeba mít jen přípojky a povolení na vodu/elektro/plyn/kanalizaci a splňovat výšku stropu. Nic víc :)

obávám se že pro tvalé bydlení to nebude tak jednoduché...

ještě musíte dodržet třeba: minimální velikost obytné místnosti, sociální zařízení, energetickou náročnost budovy alespoň C, a je toho mnohem více

repkin*
hodnocení

Co říkáte na tohle: svepomocidomek.websnadno./...? Řekněme, že bych zvětšil pouze půdorys na 8x10, myslím, že by se dalo do 500k vejít ... není to utopie?

sunset*

50 Kč za heslo = dobrej vedlejšák.

10 měsíců při práci? Sám jednomužně betonoval základovku a podlahy = cca 12 m3 betonu? Jak uhutnil ty 3 tatry recyklátu? TZ 3kW? Kde je hydroizolace? Kde je izolace podlahy, kde je kari síť? Kde je uzemnění? A rozhodně "zapomněl"na kanalizaci, asi bude chodit ven do křoví... A to jsem jen u základů.

doplněno 11.10.15 12:37:

Pardon, pravdu díš, kanál tam je. Krátkej, ale je. Ale co to ostatní? Chybí tam spousta peněz, ve výsledku je to spíš matoucí. Navíc ten chlap musí být buď multioborový machr s dlouhou praxí nebo patamat.

doplněno 11.10.15 13:05:

BTW - Na týhle fotce prostě základovka je, ten stůl uvnitř domku nelevituje, ale stojí na desce.

repkin*
hodnocení

Konkrene kanaldu ma v rozpise rozpsanou. IPU tusim taky, jestli jsem pochopil dobre, tak desku nedelal, jen pasy... Uz jsem vyhodil vic penez za vetsi blbosi, tak to zkusim a uvidime. Jen jsem nepochopil, ze pise, ze maji 2+1+ GARAZ(ktera neni v rozpoctu) a ze teda jednu mistnost obyva prcek. V prilozenem vykresu je ale jen jedna mistnost s kuchyni a gaucem.
doplněno 11.10.15 09:26: Tak jsem to spatne pochopil, v soucasnosti bydli v byte 2+1 a ten barak chce jen pro sebe a manzelku.
repkin*
hodnocení

Pat a mat,sam to tam pise.

Jak jsou řešené stropy, podlahy, povrchová úprava stěn a podlah, elektro, vytápění, koupelna, wc, atd...
Takže se vším je minimálně na dvojnásobku než těch inzerovanejch 300...
4okna + dveře a balkonové dveře za 21000,-? z toho kvalita jen čiší...
Projekt pro stavební povolení za 11tis? dneska ani omylem.

8x10 by v tom jak stavim já vyšlo na nějakejch 700-800tis. v pasivu a včetně technologií

doplněno 11.10.15 11:02:

tak okna nemusej stát 100k, ale rozhodně ne 21...

6oken 150x120 + dveře 100x210 + dveře na terasu 150+210 = 60k prakticky v tom nejlepšim co lze dneska sehnat.

doplněno 11.10.15 12:59:

teď ještě koukám na fotky a všiml jsem si že celý dům je takové přízemní podkroví :)

repkin*
hodnocení

Okna minimalne 100k to je pravda :(
doplněno 11.10.15 08:50: video.idnes.cz/...
zajimavy napad ale ne na bydleni v nasich podminkach :( mam jine standardy, ale jako bunkr pro deti to neni spatne.

repkin*
hodnocení

Tak uz to vidim, okna kupoval pres internet, horsi je, ze to bude kazdy pes jina ves. Armovaci material z kovosrotu.Je pravdou, ze kari site tam jsou, roxory moc nebyvaji nebo kratke ci zohnute a cena zeleza sla dolu.
doplněno 11.10.15 09:35: Internetova cena 11,-/kg (nove), ve sberne 7-9,-/kg.

repkin*
hodnocení

Prizemni podkrovi mi staci, stejne jsou delane bungalovy. Deska nevim, je mi divne podle fotek osb podlaha a zatepleni polystyrenem zevnitr. Jsem zvedavy az prijde heslo ...

Ale jo, proč ne.

- výšku stropu má minimálně 2m, takže vpohodě.

- vnitřního zateplení bych se v tomto případě nebál, jen se musí dobře rozmyslet při stavbě kde co bude na stěně viset a podle toho připravit kotvení. Stěna je z VPC, takže žádné plísně nikde nebudou.

- osb na podlaze má také kvůli vnitřní izolaci (jen 20cm EPS). Je otázka jak je řešená nosná část podlahy nad terénem.

- spotřeba 3kw na tak malý prostor sice nic moc, ale pořád jsou to jen 3kw a TČ to vpohodě utáhne.

- koupit lepší okna a dveře jinak pro dva lidi celkem vpohodě.

- svépomocnou stavbou by cena měla jít bez větších problémů plus mínus dodržet.

.

- jen by mi vadila absence samostatného pokoje a technické místnosti.

repkin*
hodnocení

Takze je to dreveny rost a na nem podlaha a zdivo z betonovych tvarnic.

počítám tedy že podlaha je z nějakých 16-18 x 6-10 fošen, na nich OSB a na nich 20cm EPS

repkin*
hodnocení

Je to obdoba, v podstate podlaha drevostavby.
Tady obdoba za 260.000,-, misto vrat pocitejte dvere a okna a mate to i s tou zakladovou deskou.
postavimsidum.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]