Nejste přihlášen/a.
Co vše je nutno splnit např. u RD k tomu, aby byla skolaudována jako stavba k trvalému bydlení? Např. minimální výška stropu apod., kde to najdu? Děkuju.
Stavíte podle zadaných plánů ,které schválil příslušný stavební ůřad. Dále je potřeba tam dojít kde Vám dají seznam co je potřeba doložit, revize , atestace na jímku, zaměření,hasičáky, protipožární dveře, zábradlí atak dále. popřípadě opatření dále dokenčené stavební práce ploty a tak dále které souvisí s vydaným stavebním povolením.
řekněme, že bych si chtěl nechat dovézt chatu na kterou plány nemám, abych ji mohl skolaudovat k trvalému bydlení tak jí musím přestavět, tak mi šlo o to, co vše splňovat, třeba konkrétně ta výška stropu. Dostal jsem indicii, že stavební zákon, ale ještě jsem neměl čas to prostudovat.
Samozřejmě je k tomu ještě spousta norem. Ohledně výšek místností - tady píšou o normě ČSN 734301. Obávám se, že plány provedení budou potřeba.
Teď jsem se ptal kamaráda, který bude přestavovat garáže, tak říkal, že je potřeba mít jen přípojky a povolení na vodu/elektro/plyn/kanalizaci a splňovat výšku stropu. Nic víc
Co říkáte na tohle: svepomocidomek.websnadno./...? Řekněme, že bych zvětšil pouze půdorys na 8x10, myslím, že by se dalo do 500k vejít ... není to utopie?
50 Kč za heslo = dobrej vedlejšák.
10 měsíců při práci? Sám jednomužně betonoval základovku a podlahy = cca 12 m3 betonu? Jak uhutnil ty 3 tatry recyklátu? TZ 3kW? Kde je hydroizolace? Kde je izolace podlahy, kde je kari síť? Kde je uzemnění? A rozhodně "zapomněl"na kanalizaci, asi bude chodit ven do křoví... A to jsem jen u základů.
doplněno 11.10.15 12:37:Pardon, pravdu díš, kanál tam je. Krátkej, ale je. Ale co to ostatní? Chybí tam spousta peněz, ve výsledku je to spíš matoucí. Navíc ten chlap musí být buď multioborový machr s dlouhou praxí nebo patamat.
doplněno 11.10.15 13:05:BTW - Na týhle fotce prostě základovka je, ten stůl uvnitř domku nelevituje, ale stojí na desce.
Jak jsou řešené stropy, podlahy, povrchová úprava stěn a podlah, elektro, vytápění, koupelna, wc, atd...
Takže se vším je minimálně na dvojnásobku než těch inzerovanejch 300...
4okna + dveře a balkonové dveře za 21000,-? z toho kvalita jen čiší...
Projekt pro stavební povolení za 11tis? dneska ani omylem.
8x10 by v tom jak stavim já vyšlo na nějakejch 700-800tis. v pasivu a včetně technologií
doplněno 11.10.15 11:02:tak okna nemusej stát 100k, ale rozhodně ne 21...
6oken 150x120 + dveře 100x210 + dveře na terasu 150+210 = 60k prakticky v tom nejlepšim co lze dneska sehnat.
doplněno 11.10.15 12:59:teď ještě koukám na fotky a všiml jsem si že celý dům je takové přízemní podkroví
Ale jo, proč ne.
- výšku stropu má minimálně 2m, takže vpohodě.
- vnitřního zateplení bych se v tomto případě nebál, jen se musí dobře rozmyslet při stavbě kde co bude na stěně viset a podle toho připravit kotvení. Stěna je z VPC, takže žádné plísně nikde nebudou.
- osb na podlaze má také kvůli vnitřní izolaci (jen 20cm EPS). Je otázka jak je řešená nosná část podlahy nad terénem.
- spotřeba 3kw na tak malý prostor sice nic moc, ale pořád jsou to jen 3kw a TČ to vpohodě utáhne.
- koupit lepší okna a dveře jinak pro dva lidi celkem vpohodě.
- svépomocnou stavbou by cena měla jít bez větších problémů plus mínus dodržet.
.
- jen by mi vadila absence samostatného pokoje a technické místnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.