Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lapení ABS hrany tavným lepidlem

Od: requied® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

nezkoušel jste někdo lepit 0,5mm ABS hranu obyčejným tavným lepidlem?

Moje vize je že bych nanesl lepidlo na hranu desky a pak nějakým gumovým válečkem přitlačil hranu.

Případně bych lepidlo mohl příhřát horkovzdušnou pistolí.

.

Normálně je doma lepím chemoprenem, tohle mi přijde jako jednodušší varianta a velké olepovačky také snad většinou používají tavné lepidla

U chemoprenu mi strašně vadí to čekání na zavadnutí lepidla.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Určitě by to šlo. Jen bych zaměnil horkovzdušnou pistoli za starší žehličku s možností nastavení teploty. Výsledek je jistý! *palec*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, dejte si pozor - dokud tavné lepidlo zcela nevychladne, tak ještě pořádně nedrží.

Můžete čekat stejně jako u toho Chemoprénu. Zdravím!

doplněno 04.09.15 17:46:

A také vyřešit rychlé ochlazování, aby to hned drželo. Ostatně, vyzkoušíte a uvidíte.

doplněno 04.09.15 18:54:

Jo, to je šikovné zařízení. Asi bych zkusil za to ložisko připevnit kousek rovného prkénka na hraně s filcem a tu desku k němu tlačit (pro lepší hranu). Také převezme nějaké teplo.

hodnocení

Ta žehlička se mi moc nezdá... to bych musel mít lepidlo na hraně a ne na desce.

Ještě vyřešit jak rovnoměrně rozetřít lepidlo na hraně desky a bude to super...

hodnocení

Tak jsem teď narychlo zbastlil jednoduchou olepovačku...

S normální hranou s lepidlem to chodí suprově, na ABS potřebuju jinou pistoli s regulací. Tu u sebe bohužel teď nemam.

Za výstup dám ještě nějaký ventilátorek aby to rychleji chladlo a na ložisko by to chtělo asi nějakej pružnej návlek (filc, guma, atd...). když tam není, tak stačí sebemenší kaz na řezu a udělá to zub.

Lapení ABS hrany tavným lepidlem
Lapení ABS hrany tavným lepidlem #2
karel2
18.10.15 10:56

Super.:)

hodnocení

Pro nažehlovací hranu je to pravdu super pomocník.

Ale pro hranu bez lepidla jsem trochu skejsnul na aplikátoru tavného lepidla aby byla rovnoměrná vrstva.

Zatím jsem to ještě nedodělal, musel jsem veškeré své aktivity přesunout na barák abych do konce října dokončil střechu a přípojky voda/odpad.

martin1*

Dobrý den,

Vaše olepovačka vypadá geniálně! Chci si udělat nějaký nábytek, rád bych použil ABS hrany, ale v obchodě, kde objednávám materiál, mě neustále odrazují, ať si to někde nechám udělat, to a tamto.. bla bla bla. NECHCI! Myslím že na tom nic není.

Jaká je potřeba teplota pro správné nahřátí lepidla na ABS hraně? Hranipex vyrábí abs hrany s nanešeným lepidlem. Využil bych Váš ložiskový olepovák, jen vědět teplotu, jakou mám nastavit na horkovzdušce.

Díky moc! Martin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]