Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň na bambusové roletě

Od: jindra* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, v koupelně máme bambusovou roletu, která ale nyní, když je velká vlhkost začala plesnivět, přestože stále větráme. Prosím o radu, jestli existuje nějaký nátěr, příp. sprey proti plísni. Ještě nás napadlo roletu celou natřít matným lakem - pomohlo by to? Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Spreje na plíseň existují -já používám např. Savo. Jinak v poslední době je opravdu výrazná vlhkost ve vzduchu. Když koukám na stránky našeho místního meteorologa, tak např. včera navečer bylo 88 % - den před tím asi 60%. Hovořili o tom i v souvislosti s povodněmi. Zkusila bych rohož nejprve postříkat sprejem proti plísním a uvidíte. Na určitou dobu to skutečně pomáhá. Ale pěkně to páchne, tak to raději pocákejte při pěkném počasí, ať to má čas vyvětrat. A nebo to udělat venku a zatím rohož nahradit něčím jiným. *placni*

doplněno 07.07.09 10:55:

Šla jsem kouknout - je to Savo proti plísním a stálo to tuším okolo stovky.

simika*
hodnocení

1x

Vaše zkušenost mě překvapila, protože bambus se většinou do vlhkého prostředí doporučuje z důvodu, že nepodléhá vlhkosti a nechytá plíseň. Já jsem zvolila bambusové žaluzie právě na takové doporučení. Tak doufám, že se mi to časem stane taky :(

Nicméně přidávám se k názoru zkusit Savo proti plísni. Řeším s ním plíseň, která se mi tvoří kolem spár u vany a vždycky zabírá. Jen to vždycky stříkám ráno než jdu do práce, abych než přijdu už byl zápach pryč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]