Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna vypínače

Od: hostpetr odpovědí: 4 změna:

Ahoj, mám dotaz. Odkryl jsem starý vypínač, viz obrázek 1, kde vedou 2 dráty vlevo, je tam evidentně fáze dle zkoušečky. Druhý drát, dolů, ten vede nejspíš k žárovce. Vypínač slouží k zapnutí/vypnutí 1 žárovky.

Teď mám dotaz. Jak zapojit tyhle dráty do nového ABB Tango vypínače (obrázek 2)? Do IN dát oba dráty a do OUT ten drát, který je dolů v starém vypínači?

Děkuji, Petr

Výměna vypínače
Výměna vypínače #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ty 2 dráty pod jedním šroubkem do IN, samostatný drát do OUT. Když to uděláte opačně, nic se neděje. V tomto případě (jednoduchý vypínač na jednu žárovku) na tom nezáleží.

doplněno 04.09.15 14:11:

Ano, porozuměl jste dobře.

hostpetr
hodnocení

Pokud tedy dobře rozumím, 2 dráty, které jsou zapojeny vlevo nahoře můžu dát s klidem do IN a do OUT dát ten jeden drát, který je v starém vypínači zapojený dolů? Děkuji

fiser22*

Ano, přesně tak, a jak píše kolega, bude vám to fungovat i pokud to obrátíte, v tomto případě není prakticky co zkazit

Jen doplním - délka odizolovaného vodiče (holé mědi) by měla být 10-13mm , pokud by byla kratší tak se může lehce stát že vodič ze svorky při montáži vyklouzne

hostpetr

Všem děkuji, všechno funguje :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]