Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí zavlažovací systém

Od: petrd77® odpovědí: 6 změna:

Ahoj všem!

Jednoduchá otázka. Na kolik tak přijde zavlažovací sytém trávníku na rovinaté zahradě o ploše cca 800m2?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x
Zalezi na tom co od neho cekate, jak moc a jak casto ma zavlazovat,ma byt automaticku nebo manualni? Bude zavlazovat jen travu nebo i treba nejake dalsi rostliny apod? Asi bych se ve Vasem pripade nejdriv podival na google pro inspiraci a pak se ptal dal.
hodnocení

Otázka zněla jasně :D Takže nechápu tu odpověď :D Fakt si občas připadám jako u blbců... :D

repkin*

Potom se divím, že jako inteligent první třídy místo rady napíšete takový blaf, pro vás vševědoucí je asi jasné si všechny ty další věci domyslet, jestli chce zavlažovat například z řadu či z nádrže ... jestli tu nádrž chce kupovanou nebo si jí sám sežene ... to je "jen" rozdíl několika desítek až stovek tisíc ... njn, se pozná omezenec, který si neváží peněz.

sunset*
hodnocení

0x

Mám stejnou zahradu, tvar lichoběžníka, tady jsou moje propočty (konzultováno se zahradníkem):

a) Konev a sud do 500,- :)

b) Zavl. systém jednoduchý trávníkový (čerp, sprinklery, trubky, všechno kolem) od 20 tis. a vše si musí člověk udělat sám, průměrný pro zalévání vč. některých vychytávek pro záhony 45, to samé + automat do skleníku 55 a full auto vč. skleníku, dešťových detektorů atp asi 120 +- autobus.

c) Existují i extrémní zavlažovací systémy, tady se dostanete do milionů.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
jednoduchá otázka = jednoduchá odpověď ;)
Zavlažovací systém trávníku pro plochu 800m2 bude stát
od 500,-Kč (50m nejlevnější hadice, rozstřikovací pistole, obsluha ruční, zdroj vody = vodovodní řad)
do 150.000,-Kč (podzemní vedení, automatické postřikovače, vlhkostní čidla, senzory deště, celý systém řízen automaticky programovatelným počítačem, zdroj vody = vlastní (studna nebo vrt včetně zhotovení , vlastní čerpadlo).

karel2

Taky jsem o zavlažování uvažoval, když jsem to spočítal - byla to pěkná suma. viz předchozí příspěvky.Plu voda na zalévání z vodovodního řádu - P.S 80 Kč kubík vodné stočné. Pak jsem to přehodnotil. Zjistil jsem, že zalévat potřebuju max 1,5 měsíce v roce. Koupil jsem nádrž pod okap a čerpadlo z lídlu a hadicu a je to .

v létě jsem stejnak navečer venku a než se ugriluje maso mám zalito. Když není náhodou voda v nádrži , tak napíchnu na vodovod. A to už se penízky sypou do vodáren až to bolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]