Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zasypat zamkovou dlažbu?

Od: rotorod® odpovědí: 6 změna:

dobrý den

mám položenou zamkovou dlažbu, cca 170m2. chtěl bych to zasypat a zavibrovat deskou. Naší kdysi zasypavali obyč.stavebním pískem, ale v tom jim roste dost trávy a plevelu. Slyšel jsem že by se mělo zasypavat křemičitym pískem, že v tom to neroste tráva. Ale kolik by ho bylo nutne koupit na takovou plochu? To by asi 100kg asi nestačilo že? a zase kupovat 1 tunu toho...(což není moc, když jsem viděl jake šilene kupy staveniho pisku vysypavali na obecní chodník při pokládce, a ono to tam prostě zmizlo mezi těmi dlažbami...)...to by se mi dost prodražilo

mohl by být i potěrový štěrk? nebo něco jiného?

děkuji za rady, nazory, zkušenosti

doplněno 02.09.15 18:25:

našel jsem 3 druhy písku. žlutý, zásypový, /......sem pochopil že ten žlutý je ten klasický, a co ty ostatní 2 písky, myslíte že v těch by nerostly rostliny? anebo pak ten potěrový štěrk no...

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

v každém písku nebo čemkoli poroste plevel. Za pár dnů týdnů se do něj dostanou nějaké živiny a prostě se tam něco ujme. Mám zasypáno křemičitým a po 10 letech tam sem tam něco roste, ale není není složité se toho zbavit a zase na nějakou dobu je pokoj.

doplněno 02.09.15 18:39:

vejde se ho tam dost. Záleží na síle dlažby popř jak hezké spáry vytvoříte :) Viz tabulka

doplněno 02.09.15 18:40:

nejlépe obvolat místní prodejce písku, kde ho mají nejlevnější... nekupovat pytlovaný, to by vás položilo :)

Čím zasypat zamkovou dlažbu?
hodnocení

a nepamatujete se kolik písku jste vypotřeboval na kolik m2?

díky

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, všude se uvádí ten křemičitý písek, tak bych to tak udělal. Množství neumím odhadnout, ale máte pravdu, že ho je na každém novém chodníku zbytečně moc, resp.

odfoukne ho vítr, spláchne voda a lidé roznesou na podrážkách. Časem je dobré písek do mezer doplnit, tak spotřebujete i větší množství, které budete kupovat možná po menších baleních.

A tráva (plevel) tam roste také, i když v menší míře. Zdravím!

doplněno 02.09.15 21:18:

diesel - ale, je zajímavé, že už žádný pracovník stavební firmy nepřijde po čtvrt roce a ten písek, který lidé neroznesou na podrážkách, nezamete do těch spár. Ovšem, majitel to udělat může a se svou dlažbou si pohrát častěji.

Právě to že se uvádí křemičitý písek má své opodstatnění!Obashuje,respektive neobsahuje žádnou prsť (hlínu) staří skušení zedníci (dnes jsou asi všichni již mrtví nebo jim je kolem stovky,) skoušeli kvalitu písku promnutím v ruce-obyčejný žlutý-kopaný,špinil,lepší ,tzv potěrák,štěrkopísek atd ,spíše šedivé barvy zašpinil ruku méně,obsahoval velmi málo zeminy-hlíny.Křemičitý neobsahuje vůbec-promnete-li jej v ruce-zůstane čistá!

Na novém chodníku ho bývá dost,protože se má dokud bude "zatékat" do spár púrůběžně přemetat silničákem, to že by jej normální vítr sfoukl nehrozí a pokud jej "spláchne"voda, tak do spár!

isteron
hodnocení

0x

Zasyp stavebným pieskom. Keď nejaká burina vyrastie, použi postrek proti burine.

hodnocení

0x

Na 145 m2 jsem měl 30 pytlu 25kg

Jinak doporučuji bílý písek s příměsí skla.

On prožeže kořínky čehokoliv co se tam uchytí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]