Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavěl někdo ze systému Medmax?

Od: veral* odpovědí: 9 změna:

Našel by se někdo, kdo stavěl dům z tohoto systému od firmy Asting? Zajímalo by mě na kolik vyšla hrubá stavba, pro představu bych chtěla vědět i půdorys a výšku domu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sunset*
hodnocení

2x

Mám postaveno, bungalow 160m2 zast. plochy, hodně nepravidelný tvar domu do otevřeného V, výška 3,5 m, plocha stěn bez oken 196 m2, s okny 228 m2.

Tvarovky medmax kompletní, práce, betonáž, stojny, překlady oken a pomocná lešení ... 585 tis. + DPH

Ytong, doprava a zdění (minimálně 1400/m2) + kvalitní! zateplení s kotvama 1000/m + vyřešení detailů = minimálně 570 + DPH. IMHO je to cenově naprosto stejné, funkčně to je ale neporovnatelné. Nehledě na délku výstavby, medmax je ve 2 za 3 týdny od první tvárnice na světě a to jen proto, že se musí čekat, až zaschne beton.

Zkuste si půjčit jako já termokameru a objet s ní několik domů. Osobně jsem byl otřesen tím, jak vypadala dřevostavba "na klíč" za 3,5 mega, tam doslova svítila konstrukce panelů a 1m kolem baráku bylo vidět vytápěné území. U cihly "na klíč" zas byly vidět dostrkávané kousky zdiva, vylezla kdejaká prasárna kolem oken a na všech domech haprovalo napojení štít/střecha.

Podle mého se to vyplatilo, ale samozřejmě - každý svého štěstí strojvůdce:)

doplněno 06.09.15 23:47:

Zapomněl jsem napsat, že mám ten široký medmax (zvenčí 25 EPS, 15 beton, 10 EPS). Uj = 0,11 W/(m2.K). Taky práce byla na klíč, včetně "čepice" nad atikou pro "bazén" = izolaci střechy a napojení věnce a stropu. Nemusel jsem nikoho shánět, řešit detaily a hlídat.

Můžeme se dohadovat, co má asi menší tepelný odpor, ale věřte mi, že u těchto staveb to nakonec nehraje roli.

Srovnával jsem heluz a zateplení 250 mm + kdejaké přesuny hmot, dopravu, profi kotvení a chemii a každý detail na stavbě + profi práci. Taky to chce počítat prořez (u mně obzvlášť). Věřte mi nebo ne, opravdu jsem se nevěřícně dostal k výše uvedeným číslům. Jinak samozřejmě každý ať si staví dle svého a svých možností, pro mně byl důležitý (a drahý) i čas a líbila se mi ucelenost systému.

Poznámka na okraj: kdokoli uvažuje o pasivním domu, měl by rozhodně stejně nebo víc než topení řešit stínění a/nebo chlazení!

Nevím z čeho čerpáte ceny stěn a zateplení, ale když se udělá 25cm stěna z porothermu + 30cm EPS tak to celé se silikonovou fasádní omítkou bez práce vychází na cca 350tis. (počítáno pro 196m2 stěny + 10ks 2m překladů na okna...)

Za práci dáte maximálně 120tis (5lidí po 200,-/h, 8h/den, 14dní)

včetně DPH, komplet materiálu, dopravy a práce jsem tedy na 470tis a troufám si říct že i tepelný odpor takovéto konstrukce bude zcela jinde než ten medmax

veral*
hodnocení

Děkuji moc za odpovědi!

Nakonec jsem to úplně popletla a máme systém Maxplus, sama nevím jaký v tom je rozdíl. My jsme právě dostali návrh rozpočtu a dělá to kolem 5mil za hrubou stavbu, zastavěná plocha 256m2, ale jsou to 2patra a garáž pod domem. No, počítali jsme o trošičku méně :(

sunset ten Váš rozpočet je nejspíš myšlen svépomocí, že?

sunset*

Rozpočet je na klíč, přímo z částečného čerpacího rozpočtu Nosné zdivo, našel jsem ještě v dalším rozpočtu +28 tisíc za drobnosti k tomu (hlavně výstuž). Celkem tedy 613+dph. Jinak je to komplet tak, jak mi to dodal na klíč Asting. Materiál MAXPLUS 500 N, mám v tom názvosloví také hokej.

Rozpočet na ytong je z nabídek před výstavbou od firem s garancí, tj. také dodávka na klíč + vlastní výpočty.

Já jsem řešil hrubou stavbu s Astingem, na dodělávkách (okna a dál) jsem si koordinoval jednotlivá najatá řemesla, něco málo dodělával sám. Proti dokončení s Astingem jsem ušetřil zhruba pětinu rozpočtu.

Nabízeli mi mj. (Asting), že mi pomůžou se založením první řady a pak jezdí "jen" dohlížet na stavbu. Asting je hlavně projekce, jako zedník není zrovna nejlevnější, já chtěl mít jistotu a garanci na hrubou.

Plocha 256 m2 má být asi obytná za obě patra + garáž? I když počítám objem jen domu zhruba 210 m2 * 3,5m konstrukční výšky = 735 m3. 5 mil. / 735 = cca 6800 za m3, to je celkem ucházející cena za PD na klíč - byť samozřejmě záleží na nabízeném vybavení v dané ceně.

veral*
hodnocení

Aha, tak děkuji za info!

Ta zastavěná plocha je včetně garáže (polovina pod domem a zbytek asi 20m na délku před dům, ale obvod.zdivo také z Maxplus), četla jsem to z dokumentů. Je fakt, že jsme taky dlouho uvažovali o tom jestli bychom to nezvládli sami, kdybychom si obstarali řemeslníky, ale zase máme z toho docela strach, aby to udělal někdo cizí kvalitně. Jde nám o to, že když už jsme si vybrali takovýto barák, tak aby byl taky dobře postaven a nebyly později nějaké problémy. Takže nakonec jim necháváme udělat komplet vzduchotěsnou obálku domu, akorát o střeše uvažujeme jestli bychom třeba nějakou tisícovku neušetřili, kdybychom si sehnali někoho tady v okolí, tak uvidíme.

Ještě jednou díky za podělení se s Vašimi zkušenostmi!

sunset*

Rádo se stalo. Na střechu si i Asting objednává subdodavatele. Jinak pokud budete uvažovat o šikmé střeše, mrkněte na Thermodach.cz, systém je podobně vychytaný a umožňuje přiznat hezké krovy do interiéru. Moc se mi to líbí, ale život tomu chtěl, že sám mám plochou betonovou střechu...

veral*
hodnocení

Díky moc za odkaz, koukneme na to!

hodnocení

1x

Z tohoto systému jsem sice nestavěl, ale jeden čas jsem se o podobné zajímal a u všech to dopadlo stejně.

Systém super, ale ta cena je nesmyslná.

Jakoukoli jinou technologií dosáhnete stejných (nebo lepších) výsledků za podstatně nižší náklady.

souhlas.

pokud dobře počítám, tak při použití MEDMAX 350 N vyjde 1m2 zdiva cca na 1300,-Kč. R=7,10m2K/W2. to se dá pořídit i za polovinu... pravdou je, že stavba bude jednoduchá a relativně rychlá. to by zase mohlo určitou sumu uspořit. jen jsem do ceny nepromítl cenu dopravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]