Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Můžete mi někdo poradit ohledně cihel? Co doporučíte na RD ohledně kvality 30cm cihla - wienerberger, tondach nebo heluz?
Děkuji
klidně si předraženou cihlu s vnitřní izolací kupte...
nicméně pokud zdění dopadne tak jako na fotkách níže, tak jsou to naprosto vyhozené peníze.
Zvolte jakoukoli broušenou cihlu (kterou je možné lepit pěnou nebo lepidlem) a za ušetřené peníze udělejte silnější druhou vrstvu izolace.
Zdálky se vyhněte jednovrstvým systémům stylu 45-50cm super cihla. Je to strašně náročné na provedení detailů a stejně to budete pak zateplovat.
Stavěl jsem přes firmu s cihlami Heluz - na každé paletě byl "certifikát jakosti I. " a měly to být 30tky broušené na tenkovrstvé zdění.
Zedníkům to bylo jedno a když jsem odpoledne přijel na stavbu, bylo už cca 120cm postaveno - přes polovina cihel byla v daných rozměrech doslova jako vějíř - rozdíl výšky cihle byl i 12mm ! takže místo 2 mm malty byla klidně 15mm i větší vrstva - když to ti chytráci stavěli naproti sobě...
Stavební firma se oháněla fakturami a certifikátem, firma Heluz odmítala řešit se mnou. Nakonec po pohrůžkách medializace přišel pán z jejich firmy, zhodnotil bídnou kvalitu a "zalepil mi hubu" slevou 10%.
Od té doby se mne zeptalo už hodně lidí, z čeho jsem stavěl - a před touto firmou jsem je varoval. Z fotek hrubé stavby to pochopili.
doplněno 01.09.15 09:43:Nevím, jak podle fotek, ale kolem stavby bylo hodně pytlů "malta pro tenkovrstvé zdění" - problém navíc, protože ta malta měla být do tloušťky tuším 5mm ...
Ale se stavebním dozorem rozhodně souhlasím - moje osudová chyba - byl to někdo z rodiny mé ženy (a než se stavba dostavěla, zemřel).
jak může být chyba v maltě/lepidle, když jasně na fotce vidíte že každá cihla je jinak velká.
takže to prostě doplnili tak aby to "nějak" pasovalo.
.
Osobně bych takovéte cihly vrátil a na stavbu nepoužil.
Jmlc-v tom případě Vás Stavebniny (dodavatel materiálu) ojebal!Stejně tak dopadlo zdivo kolegů.kteří zdili z toho co jim přišlo pod ruku (Portherm)broušené obyč k tomu nějaké obyčejné od Heluz.
To Tazatel.
V praci jsme stavěli penzion (u Strážen/N) z cihel Portherm - broušené pro přesné zdění a na pěnu!Super,jednuduchá aplikace a přesné zdění-jedna nevýhoda-je nutno pkd nevychází celá,půlka a tříčtvrtka na převazbách rohů... je nutno mít pilu na toto a uřezat dle potřeby.Po práci druhý sprej s čističem a je umyto,uklizeno raz dva.Nedávno přístavba jídelny pro fy Husky-broušené cihly pro přesné zdění od Heluzale na tenovrstvou maltu (lepidlo)také OK ale potřeba míchadla.lžíce a kbelíků,totéž zdění z přesných cihel od Hebel,Ytong a Porfix.U těchto výhoda v řezání-lze i ruční pilou,nerovnost zdiva lze obrousit,při omítání relativní úspora v maltě i času na omítky
Pokud bych si sám poro sebe stavěl-šel bych budto do porothermů na pěnu nebo do Porfixu,oboje zateplit.
Tondach znám jen jako krytinu střech,Winegerger je název výrobce cihel POROTHERM,přičemž Heluz a Porotherm jsou ze stejných materiálů (jiné zámky,rozměry,jiný doplňkový sortiment...a rozhodla by tam jen cena za dané zdivo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.