Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Na interentu jsem našla video reportáž jak bydlí pan Christ.Kodet.On v příspěvku říká že mu jeden člověk poradil a udělal struny na okno které zabranují hluku zvenčí.A sám p.Kodet potvrdil že to opravdu funguje a nic neslyší.Zaujalo mi to.Ale nikde jsem o tom na interentu nenašla ani zmínku co to je,zda to funguje a na jakém principu.Neslyšel o tom někdo někdy nebo neví o co se jedná.Přikládám foto ze záběru na okno kde jsou vidět nějaké malé strunky..Případná video reportáž.V reportáži od 2 minuty
děkuji
obávám se že pan Kodet nic z ulice neslyší spíš kvůli svému věku a zavřeným oknům, než kvůli obyčejným zábranám proti holubům.
Navíc v reportáži řiká:
"občas musím zavřít okno, to mi poradil jeden člověk... já skutečně když zavřu okno tak nic neslyším."
strunou pravděpodobně myslel silikonové těsnění zafrézované do starých oken.
Zajímavé, stejné drátky jsme měli na paneláku, údajně proti holubům. Jedno okno prý stálo 1200,-.
Někdo očividně dobře ví, jak tyto obyč. drátky prodávat.
doplněno 31.08.15 14:43:Aha, tak to se omlouvám, strunu jsem žádnou neviděla, tak mne napadly drátky.
Drátky fungují na jednoduchém pricipu - holuby píchá, tím pádem na parapety nesedají a nekálí na ně. Na nic víc nejsou...
doplněno 31.08.15 14:42:Běžně je uvidíte na většině historických budov v centrech.
doplněno 31.08.15 14:45:Pokud se pozorně podíváte do tabulí v okně na fotografii je vidět že jsou to obyčejné skleněné tabule... zřejmě jsou struny neviditelné, pravděpodobně něco jako léčivé světla na principu autosugesce...
Takhle já nevím jestli ty drátky? co jsou vidět v záběru jsou ty struny do okna které mají zabranovat proti hluku nebo je to opravdu proti holubům.A ta struna o které mluví pan Kodet je někde zabudovaná ve skle.Jen se domnívám a proto se i ptám.V reportáži mluví o struně ! do okna ! Ty drátky nevím zda to je ono nebo ne.
Zajímá mi tedy ta struna o které mluví v reportáži.
díky
doplněno 31.08.15 14:56:OK.Tak drátky jsem špatně pochopila je to opravdu jen ochrana proti holubům.Stále mi zajímá ale od toho kdo o tom něco ví ta struna/hluk...Nevěřím že v reportáži to plácl p.Kodet jen tak že mu to poradil jeden člověk a funguje to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.