Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na hrubou omítku - dekorace na zeď

Od: erix* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit lepidlo, které bude dobře držet na zdi s hrubou malbou. Chtěla by jsem dát na zeď samolepící dekoraci, tak aby tam chvíli vydržela.
děkuju za odpovědi

doplněno 06.09.15 10:44:

Děkuju za rady/tipy.
Jen tedy doplním a upřesním, že máme hrubou omítku. Dekorace je sice samolepící, ale právě na té hrubé omítce drží jen tak tak a myslím, že to nebude moc dlouho trvat a sloupne se.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

zbozi.cz/...

Před aplikací bych napenetroval...

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
z vaší otázky jsem zcela zmatený, protože
1) máte hrubou omítku nebo hrubou (tj. silnou) malbu (vrstvu malby)?
2) proč se ptáte a sháníte lepidlo, když ta dekorace je podle vašich slov samolepící?
ad 1a) na hrubou omítku potřebujete tmel, aby se omítka vyrovnala na plochu a pak na ní bude držet samolepící dekorace
ad 1b) na silné (hrubé) vrstvě malby vám nebude držet nikdy nic - co na to přilepíte, odpadne ze zdi i s vrstvou malby, takže jedině malbu oškrábat na omítku, ideálně napenetrovat a pak přilepit samolepící dekoraci
ad 2) k tomu nemám co vysvětlovat - buď je dekorace samolepící nebo není, nic mezitím není. Pokud samolepící není, pak je třeba znát o jakou dekoraci jde (váha, plocha, materiál) a pak se teprve dát přemýšlet na výběrem (doporučením) lepidla.

jabraka*
hodnocení

0x

Řešení je ve sbroušení povrchu štuku v místě lepení.Pak stačí povrch natřít lepidlem na tapety,nechat vyschnout a lze lepit samolepku.Pro broušení lze použít brusnou síťku.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]