Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přilepit těsnicí šnůru do dvířek kamen?

Od: adfsdf odpovědí: 6 změna:

V krbových kamnech ve dvířkách jsem měnil těsnicí kulatou šnůru. Byla namáčknutá v drážce a ještě podlepená jakoby bílým lepidlem nebo tmelem. Teď jsme novou šňůru jenom namáčknul a občas vypadne. Co to je za lepidlo nebo tmel - stačí dát kamnářský tmel? Je lepicí?

Díky za info.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ja na krbovou vložku jsem přilepoval zvenčí druhé sklo a mezi to sem taky lepil těsnicí šnůru, a krbař mi dal thermo glue ať to přilepím tím. Stačí fakt kapka. Ale jak říkam, ja to lepil zvenčí, mezi skly. Nevím jestli se to hodí i dovnitř k ohništi, ale píše 1400°C takže asi jo (a není ani tak drahý)

bruno*
hodnocení

0x

Zkuste něco z inheat.cz/... Ale myslím, že by vám poradili i lepších drogériích.

jendad
hodnocení

0x

Duležitá je vzduchotěsnost - vyzkoušet papírek do přivřených dvířek

obchod-kominex.cz/...

zakus*
hodnocení

0x

V nouzi se dají použít švestková povidla.

alecram*
hodnocení

0x

Šňůru jsem přilepila LUKOPREN S 9780 ,je to jednosložkový silikonový tmel,drží to.

host*
hodnocení

0x

Někdo používá na přilepení těsnicí šňůry do horních dvířek kotle Dakon a podobných kotlů na uhlí Hermosal z Velvany, Spolana (někdo říká Hermetik). Malá plechovčička s černo červeným obrázkem s autíčkem. Patlá to starým šroubovákem nebo nějakou úzkou plochou špejlí například od Nanuku nebo Míši. Drží to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]