Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na dlažbu a obklad?

Od: slehacka* odpovědí: 5 změna:

Prosím, mám poměrně nerovný podklad a musím se s tím vypořádat. Teoreticky bych si to představoval tak, že v místě rovné omítky ťuknu do dlaždice málo a brázdy na lepidle se rozplácnou jen málo. V místě hrbu na omítce víc přitlačím a brázdy na lepidle se více rozlijí do strany. Tak to srovnám,snad. Jak vybrat ten správný hřeben a jak správně namíchat lepidlo aby reagovalo pružně? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Křivou stěnu si nejprve srovnejte samostatnou vrstvou lepidla.

Bude se Vám to mnohem lépe dělat než když se budete snažit rovnat každou dlaždici extra.

jak velké jsou ty nerovnosti?

hodnocení

0x

Osobně bych nejprve ,dle možností a nerovností,buďto trochu vyrovnal lepidlem(malé drobné nerovnost,nic zásadního) nebo okopal a nově ohodil (velké nerovnosti ) a pak teprve obkládal!Nebo variant 2,místo lepidla škrabák a oškrábat nerovnosti-dřina a prašné.

doplněno 30.08.15 21:25:

Petane-úřesně opačně lepší na křivý podklad lepit klasiku (15x15) než větší formáty!Jinak velké nerovnosti několi vrstev lepidla + perlinka to pěkně prodraží (teda pkd se neukradne někde na stavbě!)

petan86*
Nevim , pro me prislo lepsi lepit vetsi format a hlidat si vahu na vetsi obkladacce nez na nekolika mensich. S perlinkou mas pravdu ja mel zbytek cca 2 metry tak jsem ji pouzil, na to wcko mi to stacilo.

petan86*
hodnocení

0x
Zdar tvuj postup je teoreticky spravny nejsem zaden odbornik ale nekolikrat jsem uz obkladal naposled na nerovnou stenu wc kde obklad sel az na vysku futer kde jsem mel stejny problem s nerovnou stenou. Nejvetsi hrboly jsem osekal. Pak jsem v mistech nejvetsich prohubni natahl vicekrat lepidlo s perlinkou a zacal obkladat. Na takovou stenu doporucuju nanaset hoblem s velkym zubem, (cim vetsi zub tim vetsi manevrovaténost) na mista kde byla porad jeste velka prohluben jsem natahovál lepidlo i na kachlicku krizem nez jsen natahoval na stene. Zalezi jak nerovna stena je, v pripade velkych nerovnosti je lepsi stenu oklepat a srovnat hrubou omitkou nebo popr. Sadrokartonem. Jaka to bude piplacka zalezi i na velikosti obkladu, ja mel velikosti 60x25 takze urcite lepsi nez obkadat vel. 15x15

jabraka*
hodnocení

0x

Když použiješ nejprve škrabák na omítku drogerie-kovomat.cz/... tím srovnáš povrch aby nepřečnívaly zbytečné hrby,a můžeš pez překážek lepit.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]