Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam odvézt starý nábytek, postele, krámy atd

Od: tomibender* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

potřebuji vyklidit starý byt po babičkce, momentálně v něm bydlím, ale je to neudržitelné. Půjčím si dodávku, nábytek rozřežu a potřebuju ho odvést na skládku, je opravdu ve špatným stavu. Oblečení, nádobí atd jsem už dal na charitu. Nevím vůbec jak to probíhá...to jako přijedu, zváží mi auto, a pak to někam vyhážu? Nebo se musím předem objednat? A uloží mi to na všech běžných skládkách, nebo jen speciálních?

Chci si půjčit od známého dodávku, vyjde to levněji než kontejner.

Díky. tb

doplněno 30.08.15 15:13:

Děkuju všem za odpovědi. Ono vyklízecí firmu nechci, chci něco nechat, něco už je nové atd...a na sběrným dvoře na vesnici už jsem limit vyčerpal. Je to 250kg za rok.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

2x
Sberny dvur prislusny vasemu trvalemu bydlisti. Za nabytek se neplati, takze prijedete tam, zeptate se kam muzete vyhodit starej nabytek, pracovnik dvora vam ukaze kontejner, a tam to vse vyhodite.

přesně tak - budou chtít vidět občanku, takže to musíte odvézt do sběr.dvora ve vašem bydlišti - tam vám ukážou kontejnery, kam patří dřevo, jinam plasty, sklo, kov, elektronika, popř. "ostatní"

Nevím jak v jiných městech, ale u nás ve Sběrném dvoře zdarma vezmou max. 1m³ objemného odpadu nebo 250kg stavební suti měsíčně. I když jsem si nevšiml, že by někdy kontrolovali dodržení toho měsíce.

Takže s plnou dodávkou by mě poslali do ... rovnou na skládku. A tam už je to na váhu a za peníze.

Předpokládám, že jinde to bude podobné. Takže buď skládka nebo jak psal Ben sběrný dvůr po částech, ale to asi pro Tomibendera nebude to pravé.

Jinak na skládku přijedete, na bráně vám zváží auto, zajedete na určené místo, vyperete tam co máte, při odjezdu vám zváží prázdné auto a zaplatíte dle ceníku ten váhový rozdíl. Sběrný dvůr funguje podobně jen bez vážení a placení. Jen dáte občanku na ověření bydliště.

Každopádně, předem bych se informoval a množstevních limitech sběrného dvora u vás. Zavoláním na technické služby (nebo přímo do vašeho sběrného dvora) nebo třeba na netu.

sebod*

Nebo zkuste nabídnout firmám, které se tímto zabývají. Vše vyklidí a odvezou. To, že půlku věcí rozprodají Vás nemusí už zajímat. Když netrefíte na rozumnou firmu, tak Vás to vyjde i levněji, než stěhovat a odvážet sám.

repkin*
hodnocení

1x
Sberny dvur, sousede, bazos ci sbazar. Zdama,daruji,za odvoz.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zavolejte si pro informaci do sběrného dvora ve Vašem městě nebo to udělejte obdobně (po částech) jako viz odkaz. Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 30.08.15 12:06:

No, pokud firmu, tak raději vyklízecí.

zwiki*
hodnocení

0x

Ahoj.Zkus zavolat stěhovací službu,oni jsou na to zaměřený.

paw*
hodnocení

0x
Pokid jiz mate limit vycerpany, tak vzit souseda a dalsi kolo. A nebo to dat nekomu, kdo topi drevem a ma cas si to porezat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]