Nejste přihlášen/a.
Ahoj, máme na chalupě sekačku Jikov BDR 700. Dnes jsem chtěl sekat, ale sekal jsem cca 30 s - 1 minutu a sekačka začala vynechávat/dusit se a postupně chcípla a poprvé se i trochu čoudilo z výfuku. To se opakovalo stále dokola.
Nejprve jsem vylil starou směs benzínu a oleje a nalil novou - nepomohlo. Dále jsem zkusil jestli svíčka hází jiskru - to bylo v pořádku. Stejně jsem ještě namontoval starou svíčku a s ní to bylo stejné. Pak jsem ještě vyndal vzduchový filtr a trochu ho očistil hadrem - jak se má správně vyčistit (viz foto)? To také nepomohlo... Už nevím co s tím. Prosím o rady. Děkuji
To je motor tera nebo vari někdo ho chválí někdo (i já) proklínáNa něm může odejít všechno.Dost často se kur.. zapalování, gufera.Zkusil bych vyčistit a zeštelovat karbec jestli nepomůže tak asi servis nebo nový mi koupili hondu a je zlatá(zatím)Ten fitr vypadá dobře-čistí se benzinem a vyfouká vzduchem.Něco je o něm třeba tady dum-zahrada.okhelp.cz/...
Ta svíčka PAL je teď BRISK ta 17 je teplejší také jsme ji tam dávali ale bez toho Y! ta má výš jiskřiště a nevím co by na to řekl píst brisk.cz/...
doplněno 03.09.15 18:48:Tady je popis a zeštelování karbecu dum-zahrada.okhelp.cz/...
no popis tady dum-zahrada.okhelp.cz/...
asi tak, z tímto motorem taky nemám moc dobré zkušenosti, po hodinách strávených hledáním závad a potom stejně v servisu to zkončilo novým motorem resp. sekačkou. Teď mám dvě sekačky s motorem Briggs & Stratton, jedna sekačka běží už 10 let bez problému, měnil se na ní pouze jednou filtr a svíčka, samozdřejmě 1x ročně olej, ty motory jsou nesmrtelný a to nemám zrovna malou zahradu, ale i s hodnou každopádně neuděláte chybu.
Kúpte si novú sviečku,ja pužívam hodnoty 15 YC a vymeňte fajku za novú.Na týchto motoroch sú len naskrutkované a fajka bežne dostupná,ak máte dostatočné dlhý kábel,tak pasuje aj so starých škodoviek.Mám tento motor od 1993 a menený akurát karburátor,sviečka,fajka a občas ak trhate za šnúru a nieje v zábere,tak sa utrhne klinok na kľukovke ku zapaľovaniu: servis-h.net/...
17 je teplejšia,mala by znášať vyššie teploty,mne ide v pohode aj 15:www.brisk.cz/zapalovaci-svicky/technicke-informace/system-znaceni-zapalovacich-svicek. a: hosting.ibiz.cz/...
Koupil jsem novou fajfku (viz foto), ale čekaly mě 2 překvapení. Sundal jsem kabel ze staré fajfky, ale nebyl tam žádný závit, jen kabel a z něj koukající dráty... Na té staré fajfce držel jen díky bužírce, která byla na konci kabelu A ta nová fajfka ani nešla nasadit na svíčku... Tak nevím, jestli mi neprodali jinou.
Jinak sekačka dělá stále to samé i po vyčištění vzduchového filtru. Běží cca 30s a pak se začne dusit a výkon klesá až jí radší vypnu.
Ten závit by mal byť v tej fajke a naskrutkuje sa do kabelu,kde sa dotkne drôtov vo vysoko napäťovom kabelu.To je jeden princíp fajok,druhý je,že vo vnútri gumenej vajky je stočený drôt do špriráli a konce sú ohnuté a idú do kabelu cez izoláciu až sa dotknú drôtu.Že vám nejde nasadiť nová fajka na sviečku je tým,že z konca sviečky je potrebné odskrutovať kryciu matičku a fajka sa nasunie na tú skrutku čo trčí zo sviečky.Niektoré sviečky sa vyrábajú pre oba typy fajok.
Jo závit v té fajfce je (tedy spíš šroub), ale na kabelu žádný závit není, takže tu fajfku nemůžu našroubovat na kabel... Kabel jsem trochu odizoloval a zasunul co šel do fajfky, aby tam byl nějaký kontakt, ale dělá to pořád to sáme, takže to tím asi nebude...
Původní fajfka byla ta gumová, jak píšeš, ale vyměnit jí za tuto, by snad neměl být problém. Že jde odšroubovat matička u svíčky jsem nevěděl, díky.
Každopádně sekačku asi budu muset odvézt do servisu.
Je to asi tři týdny co jsem měl úplně stejný problém,nakonec po hodině a půl hledání závady rozebral jsem kdeco jsem zjistil ucpanou trysku v karburátoru.
pod karburátorem je plováková komora ,drží ji dva šroubky ,ty odšroubujete a uvidíte plovák,zespodu uprostřed uvidíte hlavní trysku tu vyšroubujte(jde to ztuha) a zkontrolujte dírku, tenkou jehlou pročištěte,popřípadě profoukněte,na karburátoru je ještě někde tryska volnoběhu,ale tu jsem zatím nehledal.
doplněno 03.09.15 23:44:jinak magor dal odkaz na popis karbecu a ta tryska je pod číslem 25,plovák č.2,plováková komora č.6
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.