Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasádní omítka na plechovém boxu?

Od: lance* odpovědí: 2 změna:

Zdravím,

montážní firma nám na RD namontovala hliníkove podomítkové boxy pro rolety ve stejné tloušťce jako bude zateplení RD. Když jsem s touto situací konfrotoval montážníka rolet tak mi řekl, že je možné lepidlo s perlinkou a fasádu přetáhnout přímo ze zateplováku na plechový box. Prý stačí dát 2xperlinku a nebude to dělat žádné problémy. Trochu si nejsem jistý s jeho tvrzením?! (dva různé materiály = plech a EPS, rozdílná případná teplotní rozpínavost atd)

Máte někdo s uvedeným řešením zkušenost?

Děkuji za Vaše rady a nápady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevěřím že se kastlik na roletu na fasádě neukáže...

Osobně bych zvětšil plánovanou sílu izolace a přetáhl ji tak až přes box.

lance*
hodnocení

Zvetseni sily izolace zrejme nebude mozne :(...uz ted jsme zvetsili silu o 2cm. Jedna se o stranu do ulice a jelikoz dum licuje s uliční hranou tak nemůžeme libovolně přidávat. Krom faktu že se jedná o jedno okno, kvůli kterému by jsme museli změnit materiál zateplení na celou jednu stranu domu

Promítnutí plechového boxu na omítku se právě také obávám...přemýšlel jsem o variantě na tento box přidělat ještě jeden plech, větší než je samotný box, tak aby přesáhl až přes izolant a teprve potom lepidlo a 2x perlinku. Tím by nemuselo dojít k prasklině v místě styku plechu a izolantu?!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]