Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
montážní firma nám na RD namontovala hliníkove podomítkové boxy pro rolety ve stejné tloušťce jako bude zateplení RD. Když jsem s touto situací konfrotoval montážníka rolet tak mi řekl, že je možné lepidlo s perlinkou a fasádu přetáhnout přímo ze zateplováku na plechový box. Prý stačí dát 2xperlinku a nebude to dělat žádné problémy. Trochu si nejsem jistý s jeho tvrzením?! (dva různé materiály = plech a EPS, rozdílná případná teplotní rozpínavost atd)
Máte někdo s uvedeným řešením zkušenost?
Děkuji za Vaše rady a nápady.
Nevěřím že se kastlik na roletu na fasádě neukáže...
Osobně bych zvětšil plánovanou sílu izolace a přetáhl ji tak až přes box.
Zvetseni sily izolace zrejme nebude mozne ...uz ted jsme zvetsili silu o 2cm. Jedna se o stranu do ulice a jelikoz dum licuje s uliční hranou tak nemůžeme libovolně přidávat. Krom faktu že se jedná o jedno okno, kvůli kterému by jsme museli změnit materiál zateplení na celou jednu stranu domu
Promítnutí plechového boxu na omítku se právě také obávám...přemýšlel jsem o variantě na tento box přidělat ještě jeden plech, větší než je samotný box, tak aby přesáhl až přes izolant a teprve potom lepidlo a 2x perlinku. Tím by nemuselo dojít k prasklině v místě styku plechu a izolantu?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.