Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzající parkety

Od: zwiki* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Jak na vrzající parkety? Koupil jsem lino a stejně vržou.Děkuji za rady a pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, obávám se, že pokud je již lino položeno, tak s tím nic neuděláte. Chtělo to ručně vyškrábat spáry v parketách od nečistot a potom utáhnout. Dělal jsem to u části podlahy a je to docela otrava. U stěn je mezera (možná pod lištou), tam jsem vrazil majzlík a tlakem o zeď se parkety zasunuly do sebe. Musí se postupovat pomalu a po částech podlahy. Ale, třeba zná někdo jinou metodu a i s položeným linem. Zdravím!

pohanka*
hodnocení

2x

Zwiki nepíše, jaké parkety vržou. Možná to budou nějaké staré, položené před 50ti lety. Máme lepené v asfaltu, zřejmě na již rozdroleném betonu, seschlé, a je to nepříjemné.

Myslím, že zde na poradně jsem četla radu, jak to alespoň zkusit.

Někdo radil mezi spárit nasypat nastrouhané mýdlo. A je známo že mýdlem a voskem se potírají zipy a šuplíky, aby dobře jezdily.

Protože je na parketách položené lino, tak bych to s tím mýdlem zkusila, protože se mi to zdá to nejméně pracné a nejlevnější. A po položení lina nebude nic vidět, žádné světlé šmouhy.

Jestli to není Váš byt, tak bych moc velké lepení s parketama nedělala.

hodnocení

2x

Taky jsem se trápil s vrzajícími parketami, úzkými, lepenými na dřevotřísce, už ne asfaltem ale nějakým lepidlem, pod ní hobra a na betonu škvára - tzv. plovoucí podlaha (v té době - rok 1976 nebyla zmáma plovoučka, jak ji známe dnes); po různých zkouškách to vyřešil mletý mastek, někdy i pod názvem Mastenec, koupíte skoro v každé drogerii

express-color.cz/...

pomůže to tak asi na rok, pak je třeba postup opakovat - nasypat na parkety a třeba malým smetákem rozmést, dostane se i do drážek a je vystaráno...podlaha nevrže

cuca*
hodnocení

1x

Pokud jste lino jen položil tak sundat a postupovat podle bena, nebo odborná firma. Myslel jste si, že parkety přestanou vrzat jen tím, že je překryjete linem?

figurek*
hodnocení

0x

parkety vám vržou, protože jste je špatně položili. Nemají ležet naholo rovnou na podkladu, ale na lepidle. Dřív se jako lepidlo používal dehet, dnes můžete použít nějaký tmel. Víceméně kterýkoliv. Na parkety či na obkladačky, hlavně ať tam nějaký máte.

jabraka*
hodnocení

0x

Zřejmě je lino na parketách jen položeno.Nezbude,než sundat a přilepit.Ale i to moc na životnosti lina moc nepřidá,na parketách se brzy prošlape.Proto bych doporučil disperzní kontaktní lepidlo Thomsit K175.Podlaha se natáhne širokou špachtlí lepidlem,které se nechá chvíli zaschnout.To slepí i pohyblivé parketové díly a pak se položí lino.Přitlačí se válečkem na lepidlo.Postupuje se po ploše po kouskách.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]