Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Jak na vrzající parkety? Koupil jsem lino a stejně vržou.Děkuji za rady a pomoc.
Dobrý den, obávám se, že pokud je již lino položeno, tak s tím nic neuděláte. Chtělo to ručně vyškrábat spáry v parketách od nečistot a potom utáhnout. Dělal jsem to u části podlahy a je to docela otrava. U stěn je mezera (možná pod lištou), tam jsem vrazil majzlík a tlakem o zeď se parkety zasunuly do sebe. Musí se postupovat pomalu a po částech podlahy. Ale, třeba zná někdo jinou metodu a i s položeným linem. Zdravím!
Zwiki nepíše, jaké parkety vržou. Možná to budou nějaké staré, položené před 50ti lety. Máme lepené v asfaltu, zřejmě na již rozdroleném betonu, seschlé, a je to nepříjemné.
Myslím, že zde na poradně jsem četla radu, jak to alespoň zkusit.
Někdo radil mezi spárit nasypat nastrouhané mýdlo. A je známo že mýdlem a voskem se potírají zipy a šuplíky, aby dobře jezdily.
Protože je na parketách položené lino, tak bych to s tím mýdlem zkusila, protože se mi to zdá to nejméně pracné a nejlevnější. A po položení lina nebude nic vidět, žádné světlé šmouhy.
Jestli to není Váš byt, tak bych moc velké lepení s parketama nedělala.
Taky jsem se trápil s vrzajícími parketami, úzkými, lepenými na dřevotřísce, už ne asfaltem ale nějakým lepidlem, pod ní hobra a na betonu škvára - tzv. plovoucí podlaha (v té době - rok 1976 nebyla zmáma plovoučka, jak ji známe dnes); po různých zkouškách to vyřešil mletý mastek, někdy i pod názvem Mastenec, koupíte skoro v každé drogerii
pomůže to tak asi na rok, pak je třeba postup opakovat - nasypat na parkety a třeba malým smetákem rozmést, dostane se i do drážek a je vystaráno...podlaha nevrže
Zřejmě je lino na parketách jen položeno.Nezbude,než sundat a přilepit.Ale i to moc na životnosti lina moc nepřidá,na parketách se brzy prošlape.Proto bych doporučil disperzní kontaktní lepidlo Thomsit K175.Podlaha se natáhne širokou špachtlí lepidlem,které se nechá chvíli zaschnout.To slepí i pohyblivé parketové díly a pak se položí lino.Přitlačí se válečkem na lepidlo.Postupuje se po ploše po kouskách.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.