Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna ložisek na kole u osy šlapátek

Od: ronnyly odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám starší cca 12 let horské kolo, velice se mi kymácí šlapátka.

Mohou být uvnitř jak je osa špatná ložiska? Pokud ano mohu je koupit, aniž bych tu osku vydělal? Nevím jaká je to velikost těch věnečků, budou v obchodě vědět?

Případně může být špatné i něco jiného?

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

1x

Já bych opravu neřešil, pedály se dají koupit i za 50 kaček.*nevi*

hodnocení

0x

budou tam ložiska rozeber a uvidíš koupit to určitě pude

hodnocení

0x
Záleží na typu pedálů.
U levnějších typů kol jsou pedály bez ložisek.Do některých dražších pedálů se ložiska těžko shání.
Na MTB mám pedály s nášlapem cca 14 let a ani se nehnou, takže těžko říct o tam máte Vy.

ronnyly
hodnocení

Takže první asi rozebrat a poté až jít shánět do obchodu?

Když bych šel první do obchodu a koupil, asi mi neporadí takto co tam vůbec má že?

Jinak jakou stranou se tam ty ložiska dávají?

Díky

U některých typů pedálu stačí sundat krytku a dotáhnout matici na ose pedálu.
Zkuste sem vložit foto daného pedálu, ať se to vyjasní.

hodnocení

0x

Niekedy to všetko bolo typizované a stačilo vymeniť takz. venčeky.Dnes sa menia celé šlapatka alebo stredové osky a všetko záleži od typu bicykla.Tuná si snáď nájdete vhodný typ.: mojekolo.cz/...

ronnyly
hodnocení

Hýbe se celá osa, zkusím to některý den rozebrat a podívat se na ty věnečky. Jak se tam však vkládají správně, kterým směrem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]