Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrání koupelny

Od: grokgt* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den

prosím, lze navrhnout řešení odvětrání místností bez nutnosti bourání vnějšího zdiva?

Děkuji

Jarda

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jistě, postačuje když je v místnosti stávající okno.
Váš dotaz je velmi nekonkrétní a obecný.
Zkuste Váš problém více přiblížit.
grokgt*
hodnocení

děkuji za reakci .

řeším u novostavby odvětrání koupelny a WC klasickym ventilátorem vyvedeným do otvoru v obvodové zdi .

Slyšel jsem ale ,že existuje varianta, která me nebude nutit děrovat zdivo. Neumím si pod tím nic představit ani bohužel dohledat .

J

Nic lepšího než okno nevymyslíte.
U novostavby bych nad ničím jiným ani neuvažoval.
repkin*

Okno je k ničemu, v zimě ho nebude otvírat a nebo ho zapomene zavřít. Mám to tak v koupelně a je to nanic, všue plíseň, dodělal jsem dos třechy větrací tašku a cpu tam ventilátor.

Ale houby..Mám to ve dvou koupelnách a plíseň nikde žádná.Okno žádnou plíseň nezpúsobí,a vyvětrá se s ním koupelna daleko nejrychleji než jiným způsobem.
repkin*

Já mám střešní okno nad vanou, takže v zimě ho mít při koupání či sprchování otevřené nejde. Potom sice ano, ale kolikrát se zapomene zavřít a je tam pak zima jak v pr..., co teprve, kdyby člověk někam na pár dní odjel. Probourat díru skrz zeď je otázka pár minut, dát pod spínač ventilátoru časovač a fakčí a je to. Samozřejmě nejsem tupec a vím, že okno plíseŇ netvoří, tvoří ji ta vlhkost.

Hmm, ventilátor žene vzduch ven. Kudy jde dovnitř?

paw*

Tak je moznost udelat vetaci komin az nad strechu. Do kominka lze vyvest i WC. A dalsi sance je tam mit natazenou rekuperaci.

pokud je to novostavba, tak určitě máte v projektu i vzduchotechniku a sní spojenou rekuperační jednotku.

takže stačí jen do koupelny instalovat odtah této soustavy a máte vyřešené odvětrání bez nutnosti průchodu přes obvodovou stěnu.

hodnocení

2x

Chcete naznačit, že máte novostavbu, kde v projektu není vyřešena ventilace?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odvětrání koupelny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]