Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, soused mi neustále vstupuje na mé pozemky,které sousedí s jeho zahradou.V minulosti mi na něj vyvážel svůj domovní i zahradní odpad, bez domluvy řeže větve které přesahují na jeho pozemek a naposledy mi ho postříkal Randapem s tím, ze mu moje tráva leze přes plot na jeho parcelu. Opakované výzvy, aby tam nechodil ignoruje a dělá si tam co chce.Pozemek není oplocený, ale je tam cedule soukromý pozemek.Jakákoliv komunikace skončí hádkou. Prosím poraďte mi.Děkuji
Napřed začněte u sebe dělat pořádek. Na jednu stranu píšete, že pozemek není oplocen a na druhou, že mu vaše tráva leze přes plot.
Udržujte stromy a keře v takovém stavu, aby sousedovi nezasahovaly do jeho pozemku, včetně kosení trávy. Není-li plot, vytyčte hranici třeba kolíky s provázkem, aby si soused zvykl, že už není na svém pozemku, zvláště, pokud je terén členitý. Pak již soused nebude mít zapotřebí řezat větve či ničit trávu.
mám pocit, že tento odkaz psal můj soused, nemám 1.000.000,-Kč abych všechny své pozemky oplotila/ podle zákona to ani není potřeba/ , tráva neleze přes můj plot , ale přes jeho, pokud nevím, že mu moje tráva a stromy vadí, nemohu sjednat nápravu, soused ví moc dobře, že pozemky jsou moje /to je to, co ho žere/ a ze tuto radu opravdu velice děkuji!
Presne tak, jednou pisete, ze je tam plot a potom zase neni.. Kazdopadne pokud neni, tak urcite dat plot, jakykoliv, kde soused uvidi jasne, ze tohle je moje a tohle je tvoje. Vim, ze s nekterymi sousedy se domluvit neda a je reba vytycit jasna pravidla, hranice. Pokud mate souseda takovyho vola jak pisete, tak byt vama, tak uz mam davno plot..
I větší pozemek lze ohradit a nemusíte mít na to milion peněz. Nakoupit pár kovových plných tyčí, nebo dřevěných delších kolíků, zatlouci do země a natáhnout dvě řady provazů. Od hranice nechat půlmetrovou cestičku, aby nic nebránilo v chůzi. Pro Vás by to byl také přínos, protože byste věděli, kde je ta hranice, a lépe si to pohlídali. Stačí jednou za týden projít okolo plotu po tom půl metru a zkontrolovat, co přesahuje a uklidit to, nebo ostříhat.
Pokud máte velký pozemek, nestálo by zato vysadit ovocné a okrasné stromy, keře ve více metrové hranici od pozemku souseda? Prostě, když víte, jaký je, tak tam nedělat třecí plochy.
Sedlácká závist a nenávist je známá věc. U mých sousedů, již jsou oba na pravdě boží, byl spor o uzkou nudli k pronájmu. Samozřejmě mohl ji mít jenom jeden. A byl problém na celý život. Když ten kdo vyhrál postavil plot s podezdívkou, tak ten druhý nelenil, vzal majzlík, kladivo a celou délku podezdívky mu týden osekával, se slovy, nebudu okrádat své děti o metry pozemku. Šíři co osekal byla 2-3 cm. My se bavili.
Nejprve se vše řeší mezi sebou. Když toto není možné, řešíte právně.
pár podobných problémů bydleni.idnes.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.