Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se sousedem

Od: vazka* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, soused mi neustále vstupuje na mé pozemky,které sousedí s jeho zahradou.V minulosti mi na něj vyvážel svůj domovní i zahradní odpad, bez domluvy řeže větve které přesahují na jeho pozemek a naposledy mi ho postříkal Randapem s tím, ze mu moje tráva leze přes plot na jeho parcelu. Opakované výzvy, aby tam nechodil ignoruje a dělá si tam co chce.Pozemek není oplocený, ale je tam cedule soukromý pozemek.Jakákoliv komunikace skončí hádkou. Prosím poraďte mi.Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

4x

Napřed začněte u sebe dělat pořádek. Na jednu stranu píšete, že pozemek není oplocen a na druhou, že mu vaše tráva leze přes plot.

Udržujte stromy a keře v takovém stavu, aby sousedovi nezasahovaly do jeho pozemku, včetně kosení trávy. Není-li plot, vytyčte hranici třeba kolíky s provázkem, aby si soused zvykl, že už není na svém pozemku, zvláště, pokud je terén členitý. Pak již soused nebude mít zapotřebí řezat větve či ničit trávu.

vazka*

mám pocit, že tento odkaz psal můj soused, nemám 1.000.000,-Kč abych všechny své pozemky oplotila/ podle zákona to ani není potřeba/ , tráva neleze přes můj plot , ale přes jeho, pokud nevím, že mu moje tráva a stromy vadí, nemohu sjednat nápravu, soused ví moc dobře, že pozemky jsou moje /to je to, co ho žere/ a ze tuto radu opravdu velice děkuji!

iz*

Uška má bohužel pravdu: Jak můžete "nevědět",

že sousedovi vadí Vaše tráva a stromy, když s ním sousedí Vaše pozemky?

K majetku se vážou i povinnosti...

___

Ohledně vstupu souseda na Vaše pozemky doporučuji komunikovat písemně,

abyste měla podklady pro případný soud.

eivlis*
hodnocení

1x

Presne tak, jednou pisete, ze je tam plot a potom zase neni.. Kazdopadne pokud neni, tak urcite dat plot, jakykoliv, kde soused uvidi jasne, ze tohle je moje a tohle je tvoje. Vim, ze s nekterymi sousedy se domluvit neda a je reba vytycit jasna pravidla, hranice. Pokud mate souseda takovyho vola jak pisete, tak byt vama, tak uz mam davno plot..

pohanka*
hodnocení

1x

I větší pozemek lze ohradit a nemusíte mít na to milion peněz. Nakoupit pár kovových plných tyčí, nebo dřevěných delších kolíků, zatlouci do země a natáhnout dvě řady provazů. Od hranice nechat půlmetrovou cestičku, aby nic nebránilo v chůzi. Pro Vás by to byl také přínos, protože byste věděli, kde je ta hranice, a lépe si to pohlídali. Stačí jednou za týden projít okolo plotu po tom půl metru a zkontrolovat, co přesahuje a uklidit to, nebo ostříhat.

Pokud máte velký pozemek, nestálo by zato vysadit ovocné a okrasné stromy, keře ve více metrové hranici od pozemku souseda? Prostě, když víte, jaký je, tak tam nedělat třecí plochy.

Sedlácká závist a nenávist je známá věc. U mých sousedů, již jsou oba na pravdě boží, byl spor o uzkou nudli k pronájmu. Samozřejmě mohl ji mít jenom jeden. A byl problém na celý život. Když ten kdo vyhrál postavil plot s podezdívkou, tak ten druhý nelenil, vzal majzlík, kladivo a celou délku podezdívky mu týden osekával, se slovy, nebudu okrádat své děti o metry pozemku. Šíři co osekal byla 2-3 cm. My se bavili.

hodnocení

0x

Nejprve se vše řeší mezi sebou. Když toto není možné, řešíte právně.

ochrance.cz/...

pár podobných problémů bydleni.idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]